Minister Rehn deltar i ekonomiskt forum i S:t Petersburg 16 och 17 juni

Arbets- och näringsministeriet 15.6.2016 16.22
Pressmeddelande
Näringsminister Olli Rehn besöker S:t Petersburg den 16 och 17 juni 2016. Under sin resa träffar han Rysslands minister för ekonomisk utveckling Aleksej Ulyukaev.

? Jag träffar minister Ulyukaev i samband med det ekonomiska forumet. Vi diskuterar handeln mellan länderna och den ekonomiska utvecklingen. Diskussionerna utgör en fortsättning på våra diskussioner i Finland i april, konstaterar näringsminister Olli Rehn.

Under sin resa träffar minister Rehn också S:t Petersburgs guvernör Georgij Poltavchenko. Med honom diskuteras handelsfrågor mellan länderna och det gränsöverskridande samarbetet. Enskilda möten ordnas med verkställande direktören för Rusnano Anatolij Tjubajs och Karelska republikens guvernör Aleksandr Hudilainen.

Ministern träffar dessutom representanter för ryska och finländska medier.

På fredagen den 17 juni 2016 ordnar Finlands generalkonsulat en kaffefrukost vid vilken minister Rehn berättar om regeringens näringspolitik och om åtgärderna för främjande av företags internationalisering samt lyssnar på budskapet från finska företag som är verksamma i Ryssland. Ett av teman för ministerns anförande är också Finlands konkurrenskraftsavtal, som nyligen har undertecknats.

Ytterligare upplysningar:
näringsministerns specialmedarbetare Markku Rajala, tfn 050 345 8490
specialsakkunnig Tuuli-Maaria Aalto, ANM, tfn 029 504 7077