Tapahtumat

Possible to attend on location at the Finnish Centre for Pensions or participate online via Teams Tuesday May 10, 2022,12:00-15:00 (local time EET) / 11:00-14:00 CET

Järjestäjä: TEM

Tervetuloa kuulemaan Tekoäly 4.0 -ohjelman tilannekatsaus, paneelikeskustelu ja alustukset kvanttiloikasta toimitusketjujen optimointiin.

Järjestäjä: TEM

Tervetuloa EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman 2021–2027 avaustilaisuuteen torstaina 12.5.2022 klo 9.30–18.00! Tilaisuus järjestetään Helsingissä ja sitä voi myös seurata verkkolähetyksenä.

Järjestäjä: TEM

Tervetuloa vuoden 2022 toiseen webinaariin, jossa jaetaan tietoa jatkuvan oppimisen digitaalisen palvelukokonaisuuden edistymisestä. Tilaisuus järjestetään virtuaalisesti 13.5.2022.

Järjestäjä: OKM, TEM

Webinaari: korona-ajan tukipolitiikan arviointi julki

Tervetuloa seuraamaan työ- ja elinkeinoministeriön webinaaria tiistaina 17.5.2022 klo 9.00-10.45.  Tilaisuudessa julkaistaan Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan tutkimus koronapandemian tukipolitiikan arvioinnista. Lisäksi kuullaan kommenttipuheenvuorot saman tutkimusteeman muilta tutkijoilta. Tilaisuuden tarkoituksena on luoda yhteistä tilannekuvaa koronatuista luopumiselle sekä toisaalta pohtia oppeja vastaavia kriisejä ajatellen. Tarkempi ohjelma alla. 

Tilaisuuteen osallistuja pyydetään ilmoittautumaan viimeistään su 15.5. mennessä webpropol-linkkiin https://link.webropol.com/s/koronaajantukipolitiikka Ilmoittautuneet saavat linkin tilaisuuteen maanantaina 16.5. 

Ohjelma

Klo 9-9.40    Keynote: Koronapandemian tukipolitiikan arviointi / Tutkimuksen julkaisu
Heli Koski, Otto Kässi, Olli Ropponen, Petja Karppinen / Etla

Täydentäviä tutkimuksia / kommenttipuheenvuoroja


Klo 9.40    Pohjoismaiden taloudet ja talouspolitiikka Covid-19 kriisissä
    Seppo Honkapohja, Aalto-yliopisto

Klo 9.55    Tehokkain kustannustuki mukaan tuleviin kriiseihin – 
    Simulaatiotutkimus eri tukikriteereiden vaikuttavuudesta
    Juho Ivaska, työ- ja elinkeinoministeriö

Klo 10.05    Yritysten näkymät pandemian ensimmäisenä vuonna 2020 vs toteuma & Omikronin vaikutukset valikoiduilta toimialoilta
    Henri Hakamo, Suomen Teollisuussijoitus Oy

Klo 10.20    Näkemyksiä koronatuista luopumiselle
    Kai Husso, työ- ja elinkeinoministeriö

Klo 10.30    Kysymykset ja kommentit (streamin kommenttikentän kautta)

Klo 10.45     Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii TEM:n viestintäjohtaja Matti Hirvola

Tutkimus on osa TEM:n koronatukien tarkastus- ja arviointisuunnitelmaa ja sen on rahoittanut yritystukien tutkimusjaosto


TERVETULOA!
 

Osaamisen tunnistamisen työryhmän tehtävänä on edistää ja ohjata työpaikoilla ja muualla kuin viralliseen koulutusjärjestelmään kuuluvassa koulutuksessa hankitun osaamisen tunnistamisen työvälineiden ja menettelyjen luomista.

Järjestäjä: OKM, TEM

Työ- ja elinkeinoministeriön lyhyen aikavälin työmarkkinaennusteessa arvioidaan työmarkkinoiden kehittymistä vuoteen 2024 asti. Ennustetta leimaavat tällä kertaa Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa ja sen vaikutukset työmarkkinoille.

Järjestäjä: TEM

Älykäs sopeutuminen on noussut viime aikoina yhä useammin keskusteluihin, kun puhutaan alueiden eriytymisestä, erilaistumisesta ja uudistumisesta. Ituja älykkään sopeutumisen soveltamisesta on nähtävissä niin kansallisen tason ohjelmissa kuin paikallisen tason kehittämistyössä. Mutta mikä tekee sopeutumisesta älykästä? Mitä ratkaisuja älykäs sopeutuminen tarjoaa ja mitä se edellyttää onnistukseen? Mitä oikeastaan on älykäs sopeutuminen Suomessa?

Järjestäjä: MMM, TEM, VM