Kesälomakeskustelu SuomiAreenassa: Siirretään koulujen kesälomat – hyvä, paha vai ruma idea?

Keskiviikko 18.7.2018 klo 10.00 –  11.00

Työ- ja elinkeinoministeriö

Ministeri Lintilä on esittänyt, että koulujen kesälomat siirrettäisiin pari viikkoa myöhemmäksi. Mitä mieltä asiasta ovat ministerin talk show´hun saapuvat vieraat?

Porin Eetunaukiolla käytävässä kesälomakeskustelussa punnittavina ovat lomien siirron yhteiskunnalliset vaikutukset koululaisten hyvinvoinnista ylioppilastutkintoihin ja korkeakouluvalintoihin, perheiden arjen sujuvuudesta opettajien työehtoihin ja koti-maanmatkailun kehittämisestä matkailuyritysten toimintaedellytyksiin.

Kesälomakeskustelun isäntänä toimii elinkeinoministeri Mika Lintilä ja juontana toimittaja Kirsi Alm-Siira. Kesälomien siirrosta ovat keskustelemassa Opetusalan Ammattijärjestön OAJ:n 1. varapuheenjohtaja Petri Kääriäinen, Suomen lukiolaisten liiton puheenjohtaja Alvar Euro, Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä, Suomen vanhempainliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes ja Maria Suomivirta Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry:stä.

Elinkeinoministeri Mika Lintilän mukaan koululaisten kesälomien siirtämisestä tulisi neuvotella viimeistään ensi hallitusneuvotteluissa ja laajempaa kansalaiskeskustelua pitäisi käydä välittömästi – tervetuloa osallistumaan keskusteluun!