ESPON-seminaari

Keskiviikko 27.11.2019 klo 08.00 – torstai 28.11.2019 klo 13.00

Työ- ja elinkeinoministeriö EU2019FI

Helsingissä 27.-28.11. järjestettävä “State of the European Territory: Digital Innovation Paving the Way for Territorial Cohesion” -seminaari kokoaa yhteen aluekehittämisen ja suunnittelun asiantuntijoita, niin virkamiehiä kuin tutkijoita, ympäri Eurooppaa. Tilaisuus kuuluu Suomen EU:n puheenjohtajuuskauden ohjelmaan.

Tilaisuudessa julkistetaan State of the European Territory -raportti, joka kuvaa Euroopan alueiden kehityksen trendejä, haasteita ja potentiaalia. Miten paikkaperustainen kehittäminen näkyy uuden ohjelmakauden koheesiopolitiikassa tai EU:n valmisteilla olevassa alueagendassa? 

Suomen EU-puheenjohtajuuskauden alue- ja kaupunkikehittämisen painopisteenä ovat digitaaliset innovaatiot, ja digitalisaatio on yksi tilaisuuden läpileikkaavista teemoista. Lisäksi seminaari ristiinpölyttää ESPON-tutkimusten tuloksia ja EU:n kaupunkiagendan teemoja. 

ESPON 2020 -tutkimusohjelma tuottaa alueellista tutkimustietoa ja dataa päätöksenteon tueksi eurooppalaisella, kansallisella, alueellisella ja paikallisella tasolla. 

Ohjelma ja ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 14.11.2019 osoitteessa https://www.espon.eu/Helsinki-2019 

Tilaisuus on maksuton. 

 

Kohderyhmät: julkinen hallinto, järjestöt ja yhteisöt, kunnat, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut