TEM:n työmarkkinaennuste julki: Miltä työllisyyskehitys näyttää lähivuosina?

Keskiviikko 25.5.2022 klo 9.00 – 10.00

työ- ja elinkeinoministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriön lyhyen aikavälin työmarkkinaennusteessa arvioidaan työmarkkinoiden kehittymistä vuoteen 2024 asti. Ennustetta leimaavat tällä kertaa Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa ja sen vaikutukset työmarkkinoille.

TEM:n asiantuntijat tarkastelevat työmarkkinaennusteessa työmarkkinoiden kehitystä kolmen mittarin avulla. Miten kehittyvät työvoiman kysyntä ja tarjonta esimerkiksi 55–69-vuotiaiden ikäryhmässä? Miltä näyttää työttömyyden ennuste? Työttömien työnhakijoiden määrän ja työllisyyden kehitystä tarkastellaan erityisesti nuorten työnhakijoiden ja pitkäaikaistyöttömien osalta.

Työ- ja elinkeinoministeriön lyhyen aikavälin työmarkkinaennuste julkaistaan kahdesti vuodessa. Kevään 2022 ennusteen julkistusta voi seurata suorana verkossa

  • keskiviikkona 25.5.2022 klo 9–10.00
  • työ- ja elinkeinoministeriön tiedotustilaisuudessa.

Työmarkkinaennusteen tuloksia avaavat tiedotustilaisuudessa alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen, neuvotteleva virkamies Johanna Alatalo, erityisasiantuntija Minna Ylikännö ja erityisasiantuntija Erno Mähönen työ- ja elinkeinoministeriöstä. Tilaisuuden juontaa viestintäjohtaja Matti Hirvola.

Tilaisuutta voi seurata suorana verkossa tästä linkistä.

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Erno Mähönen, TEM, puh. 0295 047 262
viestintäasiantuntija Johanna Keskitalo, TEM, puh. 050 438 3692

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, media, kansalaiset, valtionhallinto, yritykset