Turun Eurooppa-foorumi: Energiansäästö NYT

Torstai 25.8.2022 klo 14.00 – 15.00

työ- ja elinkeinoministeriö

Miltä syksyn energiatilanne näyttää? Mitkä ovat yksittäisten ihmisten ja elinkeinoelämän parhaat keinot vaikuttaa energiakulutukseen? Millaisia vaikutuksia yksittäisen ihmisen teoilla voi olla sähkölaskun hintaan tai energian kokonaiskulutukseen?

Tervetuloa keskustelemaan muun muassa yllämainituista kysymyksistä työ- ja elinkeinoministeriön järjestämään tilaisuuteen Turun Eurooppa-foorumiin torstaina 25.8.2022.

Euroopan energiatilanne on muuttunut nopeasti. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on vaikuttanut Euroopan energiansaantiin ja energian hintaan. Siirtymä fossiilisista energialähteistä uusiutuvaan energiaan on nyt tärkeämpää kuin koskaan.

Myös Suomessa joudutaan varautumaan syksyn haastavaan energiatilanteeseen, jotta energian riittävyys pystytään turvaamaan. Tarvitsemme kaikkien, sekä elinkeinoelämän, teollisuuden että yksittäisten ihmisten, panosta energiansäästötalkoissa syksyn ja talven aikana. Tilaisuudessa esitellään työ- ja elinkeinoministeriön, Motivan, Energiaviraston, Sitran, ympäristöministeriön ja valtioneuvoston kanslian yhteinen energiansäästökampanja. 

Mitä: Energiansäästö NYT -tilaisuus
Koska: Torstaina 25.8.2022 klo 14.00−15.00
Missä: Turun Eurooppa-foorumissa. Tilaisuutta voi seurata etänä live-striimin kautta (linkki päivitetään myöhemmin tälle sivulle)

Ohjelma

14.00 Tilaisuuden avaus, elinkeinoministeri Mika Lintilä

14.10

 

 

 

Tilannekatsaus: Miltä näyttää syksyn energiatilanne?

Energiansäästökampanjan esittely, Motivan viestintäjohtaja Kati Laakso

Kommenttipuheenvuoro, Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä

Kommenttipuheenvuoro, Huoltovarmuuskeskuksen energiahuolto-osaston johtaja Pia Oesch

14.45 Yleisön kysymykset
14.50 Loppupuheenvuoro, Sitran yliasiamies Jyrki Katainen
15.00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden moderoi työ- ja elinkeinoministeriön viestintäjohtaja Matti Hirvola. Loput puhujat päivitetään ohjelmaan myöhemmin. Katso koko Eurooppa-foorumin ohjelma täältä.

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, media, kansalaiset, yritykset, järjestöt ja yhteisöt