Työkykyohjelman päätöstilaisuus 15.2.2023

Keskiviikko 15.2.2023 klo 9.30 – 12.30

sosiaali- ja terveysministeriö työ- ja elinkeinoministeriö

Työkykyohjelman päätöstilaisuus 15.2.2023

Hallituksen Työkykyohjelman päätöstilaisuus oli keskiviikkona 15.2.2023 Musiikkitalossa ja verkkolähetyksenä klo 9.30-12.30.

Työkykyohjelman päätöstilaisuudessa kuultiin työministeri Tuula Haataisen ja sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkisen puheenvuorot. Alustuksissa ja kolmessa paneelikeskustelussa kuultiin osatyökykyisten työllistymisen merkityksestä eri näkökulmista. Tilaisuudessa kuultiin myös työtä saaneiden osatyökykyisen henkilöiden ja heille työtä tarjonneiden työnantajien kokemuksia. 

Tilaisuuden aineistot:

Tilaisuuden ohjelma:

  • Tervetuloa, juontaja Nicklas Wancke 
  • Musiikkiesitys, Resonaarigroup

Teema 1: Miksi osatyökykyisten työllistyminen on tärkeää? 

  • Tilaisuuden avaus, työministeri Tuula Haatainen
  • Miksi osatyökykyisten työllistäminen on tärkeää? Pääjohtaja Hannu Mäkinen

Paneelikeskustelu: Miksi osatyökykyisten työllistyminen on tärkeää - miksi ja mistä näkökulmasta? Mitkä ovat haasteet ja mitä voitaisiin tehdä nykyistä paremmin?

Mukana kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, Vantaa; osastopäällikkö Liisa Siika-aho, STM;
asiantuntijalääkäri Auli Rytivaara, EK; johtaja Minna Ahtiainen, STTK ja asiantuntija Katri Suhonen, Kirkkohallitus 

Tauko klo 10.30-11.00 

Teema 2: Mitä työnantajat tarvitsevat osatyökykyisen työllistämisen edistämiseksi? Millaisia kokemuksia työnantajilla on osatyökykyisten palkkaamisesta? Mitä on tehty Työkykyohjelmassa tällä hallituskaudella? 

  • Mitä tehtiin -  arviointia Työkykyohjelman tuloksista, Senior Partner Olli Oosi, Owal Group 

Paneelikeskustelu: Mitkä asiat työnantajien ja työyhteisöjen näkökulmasta kannustavat palkkaamaan osatyökykyisen? Minkä pitäisi olla toisin kuin nyt, jotta osatyökyisiä palkattaisiin entistä enemmän?

Mukana henkilöstö- ja vastuullisuusjohtaja Sirpa Huuskonen, Tokmanni; yhteiskuntasuhdejohtaja Jorma Mikkonen, Lassila&Tikanoja; toimitusjohtaja Jukka Mikkonen, Unicus Finland Oy; HR-päällikkö Eeva Reponen, Työeläkeyhtiö Varma ja toimitusjohtaja Kimmo Laitinen SunUra Oy 

  • Musiikkiesitys, Resonaarigroup 

Teema 3: Miten monialainen yhteistyö tukee sitä, että osatyökykyinen saa tarvitsemansa palvelut työllistymisensä tueksi?

  • Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkisen puheenvuoro 

Paneelikeskustelu: Mitä mahdollisuuksia rakenteelliset muutokset (hyvinvointialueet ja TE-palvelujen siirto kunnille) tuovat osatyökykyisten työllistymiseen? Mitä tarvitaan edistämään yksilöllisten ja oikea-aikaisten palvelujen saatavuutta?  

Mukana hyvinvointialueen johtaja Kirsi Varhila, Satakunta; työllisyysjohtaja Regina Saari, Tampereen kaupunki; palvelupäällikkö, ylilääkäri, Työ- ja toimintakyvyn osaamiskeskuksen vetäjä Iiro Hartikainen, Siun sote; psykologi, kouluttaja, esteettömyysaktivisti Tuomas Hakamäki ja toimitusjohtaja Vertti Kiukas, Soste

Tilaisuus päättyy klo 12.30

Lisätietoja:
viestintäasiantuntija Leena Salonen, työ- ja elinkeinoministeriö, p. 0295 047 382, [email protected]

Työkykyohjelmasta vastaa ja sitä toteuttaa työ- ja elinkeinoministeriö yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa. Ohjelmaa toteutetaan vuosina 2019-2023. 

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset, järjestöt ja yhteisöt, hyvinvointialueet