Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Matkailudiili avittaa työntekijöiden ja työpaikkojen kohtaamista

Työ- ja elinkeinoministeriö
5.3.2018 12.00
Tiedote

Uusi toimenpideohjelma vastaa matkailualan yritysten akuutteihin rekrytointitarpeisiin ja helpottaa työnhakijoiden työllistymistä alalle.

Matkailuala on viime vuosina kasvanut ja kansainvälistynyt muita toimialoja nopeammin Suomessa. Kasvun myötä monen yrityksen haasteeksi on noussut osaavan työvoiman löytäminen.

– Matkailun kehittäminen on yksi hallituksen kärkihankkeista, eikä osaavan työvoiman saaminen saa muodostua yritysten kasvun pullonkaulaksi. Tuemme matkailuyrityksiä ja alan työnhakijoita uudella matkailun palvelulupauksella, Matkailudiilillä, kertoo elinkeinoministeri Mika Lintilä.

– Matkailudiilin avulla pystymme edistämään osaavan työvoiman saantia oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Toimenpideohjelman painopiste on palveluiden tehostamisessa. Sitä kautta saamme työpaikat ja työntekijät kohtaamaan entistä paremmin, sanoo työministeri Jari Lindström.

Rekrytointia ja alalle työllistymistä helpotetaan kokoamalla olemassa olevat TE-hallinnon ja kumppanien palvelut yrityksille ja työnhakijoille. Lisäksi Matkailudiiliin osallistuville alueille ja pilottiyrityksille haetaan hankittavien ostopalveluiden avulla osaavaa työvoimaa sekä uusia ratkaisumalleja kohtaantohaasteeseen. Matkailualan houkuttelevuutta pyritään lisäämään viestimällä työnhakijoille matkailutyön hyvistä puolista.

Ohjelman toimeenpano on käynnistynyt vuoden 2018 alussa ja etenee maaliskuussa laajoilla pilottien hankinnoilla. Tavoitteena on löytää matkailualan työpaikkojen ja työntekijöiden parempaa kohtaamista edistävät palvelut ja toimintamallit, jotka huomioivat alueiden erityispiirteet.

Ohjelman toteutusta koordinoi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, joka tekee tiivistä yhteistyötä työ- ja elinkeinoministeriön, matkailun kärkihankkeen ja sidosryhmien kanssa. Pohjois-Pohjanmaa huolehtii muun muassa hankintaprosessista, yhteistyöstä muiden alueiden kanssa sekä markkinoinnista.

Matkailudiili-ohjelman verkkosivut

Lisätiedot:

elinkeinoministerin erityisavustaja Jannika Ranta, puh. 050 340 2250
työministerin erityisavustaja Jami N. Arvola, p. 050 4471 255
neuvotteleva virkamies Outi Viljamaa, TEM, p. 029 50 47982
projektipäällikkö Johanna Kallunki, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, p. 029 50 38070

 
Sivun alkuun