Hyppää sisältöön

Yritysten tukeminen poikkeusoloissa vaatii poikkeuksellisia toimia – mihin ja miten paljon yritykset tukea ovat hakeneet?

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 20.4.2020 16.55
Uutinen

Koronavirusepidemian vuoksi suuri määrä yrityksiä on taloudellisissa vaikeuksissa riippumatta omasta toiminnastaan. Maassamme vallitsevan poikkeuksellisen tilanteen takia on otettu nopeasti käyttöön poikkeuksellisen paljon tukea yritysten toimintaan. Rahoitusta myöntävät muun muassa Business Finland ja ELY-keskukset.

Sekä Business Finlandin että ELY-keskuksen yrityksille suunnatuissa tuissa palvelulupaus on se, että mahdollisimman suuri osa yritysten kriteerien mukaisista hankkeista rahoitetaan ottaen huomioon rahoituksen vaikuttavuus ja yrityksen kokonaistilanne.

Olemme julkistaneet perjantaina 17.4. laajan seurantatietopaketin yrityksistä, työmarkkinoista, TEM:n hallinnonalan palvelukyvystä ja toimintaympäristön muutoksista koronakriisissä. Nyt täydennämme sitä toimialakohtaisella yritystukitiedoilla. Julkaisemme näitä tietoja jatkossa noin kahden viikon välein osana laajempaa tilannekuvaa.

Toimialaprofiilia lukiessa on hyvä huomata, että se heijastaa hakemusjonon alkupään tilannetta. Toimialajakauma muuttuu jonkin verran, kun hakemusjonoja on saatu purettua.

Tarkasteluun on lohkaistu ajantasainen tieto kaikkien rahoitusinstrumenttien tilanteesta ja Business Finlandin sekä ELY-keskusten osalta tieto on syvennetty toimialakohtaiseksi. Tiedon lähteet ovat pääsääntöisesti samat kuin konsernin tilannekuvassa sekä konsernin organisaatioiden omissa julkistuksissaan käyttämät tiedot

Lisätiedot:
alivaltiosihteeri Petri Peltonen, TEM, p. 029 506 3662

 
Sivun alkuun