Skip to content
Government and ministries

EU-kokouksessa esillä sisämarkkinat ja koronaviruspandemiasta elpyminen

Työ- ja elinkeinoministeriö
18.9.2020 10.30
Uutinen
EU-lippu

EU:n sisämarkkinoista ja teollisuudesta vastaavat ministerit keskustelevat sisämarkkinoiden syventämisestä videoneuvottelussa 18.9.2020. Aiheena on erityisesti se, miten sisämarkkinoiden vahvistamisella voidaan tukea EU:n toipumista koronaviruskriisistä. Suomea edustaa kokouksessa valtiosihteeri Ville Kopra.

Sisämarkkinoiden kehittäminen on yksi Suomen EU-politiikan tavoitteista. Hallitus katsoo, että toimivat sisämarkkinat ovat koko EU:n sekä etenkin Suomen kaltaisen, vientivetoisen maan etu.

– Tehokkaat ja innovatiiviset sisämarkkinat ovat välttämättömät, jotta varmistamme EU:n elpymisen ja pidemmän aikavälin kestävän kasvun. Eurooppa on tulevaisuudessa kilpailukykyinen vain, jos investoimme vihreään kasvuun, digitalisaatioon, tutkimukseen ja innovaatioihin, korostaa valtiosihteeri Ville Kopra.

Sisämarkkinoiden toimivuuden ja sisämarkkinasääntöjen noudattamisen merkitys korostuvat koronaviruspandemian kaltaisessa poikkeustilanteessa. Silloin on erityisen tärkeää varmistaa, että jakelu- ja toimitusketjut toimivat.

Koronaviruspandemian aikana on otettu käyttöön väliaikaisia joustoja EU:n valtiontukisäännöksiin. Suomi muistuttaa puheenvuorossaan, että poikkeukset eivät saa johtaa pysyviin vääristymiin sisämarkkinoilla.

Videoneuvottelu pohjustaa ensi viikolla Eurooppa-neuvostossa käytävää keskustelua sisämarkkinoista, teollisuuspolitiikasta ja digitalisaatiosta. EU-johtajat käsittelevät muun muassa sitä, miten kriisin jälkeen palataan mahdollisimman pian täysin toimiviin sisämarkkinoihin ja poistetaan jäljellä olevat sisämarkkinaesteet erityisesti palvelualalta.

Lisätiedot:

työministerin erityisavustaja Jenni Karjalainen, p. 040 751 5496
johtava asiantuntija Hannele Timonen, TEM, p. 0295 047 141

Back to top