Skip to content
Government and ministries

Jenny Hasu och Arttu Karila blir näringsminister Kulmunis specialmedarbetare

Arbets- och näringsministeriet
9.7.2019 15.43
Pressmeddelande

Näringsminister Katri Kulmuni har utsett Jenny-Katariina Hasu och Arttu Karila till sina specialmedarbetare. De inleder omedelbart sitt arbete.

Jenny Hasu är ledamot i Kouvola fullmäktige och andra vice ordförande i stadsstyrelsen. Hon är även ordförande för Kouvola stads framtidssektion. Hasu har tidigare arbetat som ledamotsassistent, vid Allians rf och enheten Institute for Advanced Studies i Wien. 

Hasu biträder näringsministern särskilt i regionala utvecklingsfrågor. Hon är utbildad filosofie magister och kommer från Kymmenedalen.

Arttu Karila studerar ekonomi vid Jyväskylä universitet och är medlem i styrelsen för Jyväskylä universitet. Karila har tidigare arbetat bl.a. som ledamotsassistent, processarbetare inom pappersindustrin och varit ordförande för Keskustan Opiskelijaliitto.

Karila biträder näringsministern särskilt i energi- och klimatfrågor. Han är ekonomistuderande och kommer från Jämsänkoski.

Kari Jääskeläinen, som ansvarar för att biträda ministern i företags- och sysselsättningsfrågor och ministerns kommunikationsärenden, har redan börjat som minister Kulmunis specialmedarbetare. Jari Partanen är Kulmunis statssekreterare.

Ytterligare information:

Jari Partanen, statssekreterare, arbets- och näringsministeriet, tfn 029 5047 225
Kari Jääskeläinen, näringsministerns specialmedarbetare, tfn 044 0581 030
Jenny-Katariina Hasu, näringsministerns specialmedarbetare, tfn 040 6583 510
Arttu Karila, näringsministerns specialmedarbetare, tfn 029 5047 230

Back to top