Skip to content

Teollisuuden uudistuminen on Euroopan kilpailukyvyn avainkysymys

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 6.2.2019 13.50
Tiedote
Mika LIntilä

– Euroopan kyky kilpailla Kiinan ja Yhdysvaltain kanssa globaalissa taloudessa on kohtalonkysymys. Teollisuuden uudistaminen huomisen maailmaan on tämän kilpailukyvyn kannalta aivan keskeistä, totesi elinkeinoministeri Mika Lintilä puheessaan EU:n Industry Day -tapahtumassa 6.2.2019.

Ministeri Lintilä esiintyi tänä vuonna kolmatta kertaa järjestetyillä EU:n teollisuuspäivillä komissaari Jyrki Kataisen kutsusta, tulevan EU-puheenjohtajamaan kilpailukykyministerinä. Tapahtumassa oli läsnä noin 1 000 korkea-arvoista eurooppalaisen teollisuuden edustajaa poliittista ja yhteiskunnallista vaikuttajaa sekä viranomaista. Vuosittain järjestettävään tapahtumaan liittyy kymmeniä oheistapahtumia.

– Teollisuuden uudistuminen teknologisen kehityksen, digitalisaation ja tekoälyn kautta on ratkaisevan tärkeä murros, johon Euroopan tulee olla valmis. Uudistumisessa onnistuminen on EU:n talouskasvun, työllisyyden ja maailmanlaajuisen kilpailukyvyn avainkysymys, ministeri totesi.

Ministeri painotti puheessaan, että EU:n on kyettävä parantamaan säädösympäristöään siten, että se tukee teollisuuden kilpailukykyä – ja siten, että Eurooppa samalla kulkee kohti kestävää yhteiskuntaa.

Ministeri mukaan akkuteollisuus on esimerkki kilpailukykyisen, kestävän teollisuudenalan potentiaalista Euroopassa.
– Akkujen tuotanto Euroopassa on strateginen välttämättömyys puhtaan energian ratkaisuihin siirtymisessä ja tärkeää muun muassa autoteollisuuden kilpailukyvylle. Meidän tulee pystyä luomaan kilpailukykyinen akkujen valmistuksen arvoketju Eurooppaan, ministeri painotti puheessaan.

Suomi toimii EU:n ministerineuvoston puheenjohtajana heinäkuusta 2019 alkaen. Tulevan puheenjohtajamaan kilpailukykyministerin painotuksia teollisuuspolitiikan ja Euroopan kilpailukyvyn suhteen kuunnellaan nyt erityisen tarkasti.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Akseli Koskela, TEM, p. +358 46 9232 584

Back to top