Skip to content
Government and ministries

Ministerien Haatainen ja Tuppurainen valtiosihteerit nimitetty

Työ- ja elinkeinoministeriöValtioneuvoston viestintäosasto 9.1.2020 13.58
Tiedote 9/2020

Valtioneuvosto nimitti torstaina 9. tammikuuta valtiotieteen maisteri Ville Kopran työministeri Tuula Haataisen valtiosihteeriksi ja valtiotieteen maisteri Olli Kosken eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen valtiosihteeriksi. Valtiosihteeri nimitetään ministerin toimikaudeksi.

Samassa valtioneuvoston yleisistunnossa valtiosihteeri Kopra antoi virkavakuutuksen ja valtiosihteeri Koski vannoi virkavalan.

Viimeksi Kopra on työskennellyt työ- ja elinkeinoministeriössä, jossa hän toimi ministeri Timo Harakan erityisavustajana. Ennen erityisavustajaksi siirtymistään Kopra toimi Teollisuusliiton ulkoisen viestinnän päällikkönä. Sitä ennen hän oli viestintätoimisto Milttonin osakas. Hän on työskennellyt myös muun muassa erityisavustajana valtiovarainministeriössä, Kalevi Sorsa -säätiön toiminnanjohtajana sekä SAK:n ekonomistina.

Koski siirtyy valtioneuvoston kansliaan työ- ja elinkeinoministeriön johtajan tehtävästä. Kosken tehtävänä on ollut tukea ministeriön ylintä johtoa hallitusohjelman tavoitteiden toteuttamisessa elinkeino- ja työllisyyspolitiikan rajapinnoilla, kasvupolitiikan rakentamisessa sekä toimintaympäristöanalyysissä ja vaikuttavuusarvioinneissa. Aiemmin Koski on työskennellyt SAK:ssa vuosina 2004 – 2017, viimeksi elinkeinoasioiden päällikkönä ja pääekonomistina.

Valtiosihteeri toimii ministerin apuna poliittiseen ohjaukseen ja asioiden valmisteluun liittyvissä tehtävissä. Hän avustaa ja edustaa ministeriä poliittisten linjausten muodostamisessa, ministeriöiden välisessä koordinoinnissa ja kantojen yhteensovittamisessa, hallitusohjelman toimeenpanossa ministerin toimialalla sekä EU-asioiden ja kansainvälisten tehtävien hoitamisessa.

Lisätietoja: alivaltiosihteeri Timo Lankinen, valtioneuvoston kanslia, p. 0295 160 300

Tuula Haatainen Tytti Tuppurainen
Back to top