Skip to content
Government and ministries

Valtiosihteerityöryhmä valmistelemaan yritystukien vähentämistä

Työ- ja elinkeinoministeriö
9.8.2019 15.00
Tiedote
Työryhmän puheenjohtaja, valtiosihteeri Jari Partanen

Hallitusohjelmassa on sovittu, että asetetaan työryhmä laatimaan ehdotus yritystukia koskevista 100 miljoonan euron vähennyksistä vuoden 2023 tasolla syksyn budjettiriiheen mennessä.

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni on 9.8.2019 asettanut valtiosihteerityöryhmän valmistelemaan asiaa ja tekemään ehdotuksen vähennyksistä siten, että tulokset ovat käytettävissä hallituksen budjettiriihessä 17.–18.9.2019. Budjettiriihen yhteydessä ratkaistaan myös päästökauppakompensaation jatko.

Työryhmän puheenjohtajana toimii valtiosihteeri Jari Partanen työ- ja elinkeinoministeriöstä ja varapuheenjohtajana valtiosihteeri Valtteri Aaltonen valtiovarainministeriöstä. Jäsenet ovat valtiosihteeri Terhi Lehtonen ympäristöministeriöstä, valtiosihteeri Minna Kelhä opetus- ja kulttuuriministeriöstä ja valtiosihteeri Malin Brännkärr oikeusministeriöstä.

Työryhmän sihteereinä toimivat johtaja Olli Koski ja teollisuusneuvos Petteri Kuuva työ- ja elinkeinoministeriöstä sekä hallitusneuvos Merja Sandell ja neuvotteleva virkamies Reetta Varjonen-Ollus valtiovarainministeriöstä.

Lisätiedot:
Valtiosihteeri Jari Partanen, TEM, p. 029 516 1054 ja 040 59 113 77

Back to top