Skip to content
Government and ministries

Minister Lintilä till S:t Petersburgs internationella ekonomiska forum

Arbets- och näringsministeriet
23.5.2018 10.47 | Publicerad på svenska 23.5.2018 kl. 12.51
Pressmeddelande

Näringsminister Mika Lintilä deltar i ett finsk-ryskt rundabordssamtal om bioekonomi och cirkulär ekonomi som ordnas i Sankt Petersburg den 24 maj 2018. Dessutom kommer Lintilä och Rysslands handels- och industriminister Denis Manturov att diskutera de ekonomiska relationerna mellan länderna.

Det finsk-ryska rundabordssamtalet om bioekonomi och cirkulär ekonomi ingår i det officiella programmet för S:t Petersburgs internationella ekonomiska forum (SPIEF). Diskussionen öppnas av Rysslands presidents särskilda sändebud Sergei Ivanov och näringsminister Mika Lintilä.

– Finland och Ryssland har redan bedrivit mycket samarbete inom bioekonomi och cirkulär ekonomi. Jag tror att vi tillsammans kan utveckla lösningar inom t.ex. blå bioekonomi, cirkulär ekonomi för städer och digitaliserad hållbar skogsvård, säger minister Lintilä.

Finländska företag i Ryssland

  • Över 400 finländska företag bedriver verksamhet i Ryssland, och de sysselsätter cirka 40 000 personer.
  • Export till Ryssland bedrivs av cirka 4 000 finländska företag och import från Ryssland av cirka 1 300 finländska företag.

I samband med forumet träffar minister Lintilä också den ryske handels- och industriministern Denis Manturov för att diskutera de ekonomiska relationerna mellan Finland och Ryssland.

Sankt Petersburgs internationella ekonomiska forum, som ordnas den 24–26 maj 2018, har profilerat sig som en mötesplats för stora företag och personer med politiskt inflytande. I forumet deltar bland andra Rysslands president Vladimir Putin, Frankrikes president Emmanuel Macron, Japans premiärminister Shinzō Abe och Internationella valutafonden IMF:s generaldirektör Christine Lagarde. Från Finland deltar ett tjugotal företag med verksamhet i Ryssland.

Läs mer om det finsk-ryska rundabordssamtalet på det ekonomiska forumets webbplats.

Ytterligare upplysningar:
Akseli Koskela, näringsministerns tjänstemannamedarbetare, tfn 046 923 2584

Back to top