Skip to content
Media

EU:n työ- ja sosiaaliministerit keskustelevat koronavirusepidemian vaikutuksista työllisyyteen ja väestöön

sosiaali- ja terveysministeriötyö- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 5.5.2020 8.46
Tiedote
Kuva: Euroopan unioni

Työministeri Tuula Haatainen ja sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen osallistuvat 5.5.2020 videokokoukseen, jonka pääteema on EU:n strategia toipumiseksi koronavirusepidemiasta. Ministerit keskittyvät siihen, miten strategiaa voidaan tukea työ- ja sosiaalisektorin toimilla.

EU-maiden työ- ja sosiaaliministerit kokoontuvat epäviralliseen videokokoukseen neuvoston puheenjohtajavaltio Kroatian kutsusta. Suomi oli yksi jäsenmaista, jotka pyysivät kokouksen järjestämistä. Suomi pitää tärkeänä, että jäsenmaat koordinoivat toimiaan kriisistä ulospääsemiseksi.

Ministerit kertovat kokouksessa kansallisista toimista, joilla on torjuttu koronaviruksen taloudelle, työmarkkinoille ja ihmisille aiheuttavia kielteisiä vaikutuksia. Lisäksi he esittävät näkemyksensä EU-tason toimista, jotka tukevat toipumista kriisistä. Suomen ministerit aikovat korostaa puheenvuoroissaan lähestymistapaa, joka huomioi sekä ihmisten hyvinvoinnin että osaamisen.

– Meille on äärimmäisen tärkeää estää syrjäytymistä työmarkkinoilla ja ylläpitää kansalaisten luottamusta tulevaisuuteen tässä vaikeassa tilanteessa, työministeri Haatainen sanoo.

– Hyvinvointitalouden tulee olla tärkeässä asemassa EU:n toipumisstrategiaa laadittaessa. Erityistä huomiota tulee kiinnittää haavoittuvassa asemassa oleviin ryhmiin ja köyhyyden ehkäisemiseen. EU tarvitsee myös mielenterveysstrategian, sanoo sosiaali- ja terveysministeri Pekonen.

Lisätiedot:

hallitusneuvos Liisa Heinonen, TEM, p. 0295 064 131
ylijohtaja Veli-Mikko Niemi, STM, p. 0295 163 425

Back to top