Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Elinkeinoministeri Rehn Team Finland -matkalle Etelä-Koreaan ja Japaniin

Arbets- och näringsministeriet
13.5.2016 20.44
Tiedote
Elinkeinoministeri Olli Rehn vierailee Team Finland -yritysvaltuuskunnan kanssa Soulissa ja Tokiossa 16.-20.5.2016. Etelä-Korean osuudessa (16.-17.5.) mukana on edustajia 32 yrityksestä, joiden toimialoja ovat ICT, ruoka ja terveysvaikutteiset elintarvikkeet sekä Lifestyle ja muoti.

Ministeri Olli Rehn ja Etelä-Korean varaulkoministeri Cho Tae-yul tapaavat maanantaina 16.5. Keskustelun aiheina ovat yleinen taloustilanne ja maiden väliset kauppasuhteet, sisältäen matkailun edistämisen vuoden 2018 Pyeongchangin talviolympialaisiin liittyen, lentoliikenteen kehittämisen ja arktiset asiat.

Maanantaina ministeri Rehn tapaa myös Korean tiede-, ICT- ja tulevaisuuden suunnittelun ministeri Choi Yangheen. Keskustelujen aiheina ovat muun muassa maiden välisen kaupallisen yhteistyön kehittäminen ICT:n ja digitalisaation tulevassa hyödyntämisessä esimerkiksi esineiden ja asioiden internetin, 5g-teknologian ja big datan hyödyntämisessä ja älykkäiden ajoneuvojen ja älyliikenteen saralla.

Tiistaina 17.5. ministeri Rehn avaa Finland Innovation Seminar -yritysseminaarin, jossa korealaisille esitellään monipuolisesti suomalaista innovaatiomaailmaa, start-up ekosysteemiä ja digitalisaatio-ratkaisuja käytännön yritysesimerkkien avulla. Ministeri avaa päivän aikana myös kaksi muutakin vastaavanlaista seminaaria, joissa toisessa esitellään suomalaisia terveysvaikutteisia ravintoinnovaatioita ja toisessa suomalaista muotia ja lifestyle-yrityksiä.

Etelä-Korean yritysdelegaatioon osallistuvat seuraavat yhtiöt tai yhteisöt: Ambronite, BaseN Corporation, Biancaneve Oy, Comptel Communications, Confidex Ltd, Eevia Oy, Evira, Fazer Mill, Finnair Plc, Finnish Textile & Fashion, Foreca Ltd, Gemmi Oy, Golla Oy, HKScan corporation, Ivana Helsinki, Joensuun tiedepuisto/Photomics Finland, Karmiini Oy, Koy Söderkullan Liikekeskus/Soderkulla Mall Inc., Linkker Oy, Marita Huurinainen, Nokia corporation, ONAR Studios Ltd, Pomarfin Oy, Premix Oy, Profur, Raisio/Benecol, Rightware, Saga Furs Oyj, Symbio, Tekes, Turo Tailor Ab, VTT, Wirepas Oy ja Youredi Ltd.

Tiistai-illalla ministeri Rehn jatkaa matkaa Japaniin. Tokion vierailuun (17.-20.5.) osallistuu yritysvaltuuskunta, jossa on edustajia 31 yrityksestä, joiden toimialoja ovat arktinen osaaminen, ICT, lifestyle ja muoti.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Jannika Ranta, puh. 050 340 2250
neuvotteleva virkamies Mari Hakkarainen, TEM, puh. 050 434 4933
Tillbaka till toppen