Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Elinkeinoministeri Rehn Team Finland -matkalla Japanissa 17.-20.5.

Arbets- och näringsministeriet
17.5.2016 9.37
Tiedote

Elinkeinoministeri Olli Rehn vierailee Team Finland -matkalla Japanissa 17.-20.5. Tokiossa ministerin mukana on yritysvaltuuskunta, jossa on edustus 31 yrityksestä, joiden toimialoja ovat arktinen osaaminen, ICT, lifestyle ja muoti.


Keskiviikkona 17.5. ministeri Rehn tapaa Japanin keskuspankin pääjohtaja Haruhiko Kurodan ja Japanin ulkomaankaupan toimisto JETROn puheenjohtaja Hiroyuki Ishigen, jolloin aiheina ovat maiden välisen kaupan ja investointien kehittäminen, pk-yritysten kansainvälistyminen sekä Suomen ja Japanin strategisen kumppanuuden ja yhteistyön mahdollisuudet kolmansien maiden markkinoilla.

Ministeri Rehn avaa tapaamisen jälkeen Finland, the Hub for Digital & Connected World -yritysseminaarin, jossa esitellään suomalaista ICT-, 5G-, Big Data-, esineiden internet- ja älyliikenneosaamista.

Ministeri Rehn puhuu keskiviikkona myös Suomen arktisen meriteollisuuden osaamista ja ajankohtaishankkeita esittelevässä seminaarissa. Myöhemmin hän tapaa elinkeino-, kauppa- ja teollisuusministeriön johtoa sekä ministeri Aiko Shimajirin, joka vastaa alue- ja valtameriasioista (ml. arktiset asiat) sekä avaruuspolitiikasta. Torstain ohjelmaan sisältyy myös tapaaminen maa-, infrastruktuuri- ja liikenneministeriön varaministeri Junzo Yamamoton kanssa.

Torstaina ministeri Rehn avaa myös suomalaista muotia ja lifestyle-yrityksiä esittelevän seminaarin, jossa japanilaisia yrityksiä verkotetaan suomalaisiin ja tutustutetaan suomalaisyritysten tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Torstain päättää ministeri Rehnin ja japanilaisten yritysjohtajien järjestön illallinen. Keskustelujen aiheena ovat muun muassa suomalaisten yritysten kokemukset japanilaisesta yrityskulttuurista.

Japanin yritysdelegaatioon osallistuvat seuraavat yritykset ja yhteisöt: Arctia Ltd., BaseN Corporation, Biancaneve Oy, Comptel Communications, Confidex Ltd., Finnair Plc, Finnish Textile & Fashion, Foreca Ltd., Gemmi Oy, Golla Oy, ICEYE, Ivana Helsinki, Karmiini Oy, Koy Söderkullan Liikekeskus/Soderkulla Mall Inc., Link Motion, Linkker Oy, Nokia Corporation, ONAR Studios Ltd, Oy Turo Tailor Ab, Photonics Finland, Pomarfin Oy, Premix Oy, Profur, Resolute HQ Inc., Symbio, Tekes, The Qt Company, Wirepas Oy, VTT, Wärtsilä Corporation ja Youredi Ltd.

Ennen Japanin matkaa ministeri Olli Rehn vieraili Team Finland -yritysvaltuuskunnan kanssa Soulissa 16.-17.5.2016. TEM tiedote (13.5.2016) ministeri Rehnin Etelä-Korean matkasta

Ministeri Rehnin avauspuhe "Finland Innovation Day" -seminaarissa (17.5.2016) Soulissa

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Jannika Ranta, puh. 050 340 2250
neuvotteleva virkamies Mari Hakkarainen, TEM, puh. 050 434 4933

Tillbaka till toppen