Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Suomi hakee EU-tukea Microsoftin irtisanomisten vuoksi

Arbets- och näringsministeriet
31.5.2016 8.32
Tiedote
Suomi hakee EU:lta rahoitusta Microsoftilta irtisanottavien tukitoimiin. Työ- ja elinkeinoministeriön valmistelema hakemus on tarkoitus jättää Euroopan globalisaatiorahastolle (EGR) alkusyksyllä.  

- Irtisanottavien palvelut käynnistetään kuitenkin välittömästi. Palveluissa sovitetaan yhteen yrityksen omat tukitoimet ja julkiset toimet. Meillä on hyviä kokemuksia siitä, että EU-tuki mahdollistaa tehokkaamman palveluiden räätälöinnin irtisanottaville, oikeus- ja työministeri Jari Lindström kommentoi.

- Vaikea tilanne on pyrittävä kääntämään mahdollisuudeksi luoda uusia työpaikkoja ja yrityksiä Suomeen. On tärkeää, että korkeatasoisten ammattilaisten osaaminen saadaan nopeasti uuteen käyttöön. EU-tuki auttaa meitä osaltaan tässä tilanteessa, sanoo elinkeinoministeri Olli Rehn.

Hakemuksen käsittelyyn EU:ssa menee noin kuusi kuukautta. Microsoft ilmoitti 25.5.2016 lopettavansa tuotekehityksen Suomessa. Suunniteltu henkilöstövähennys on 1 350 henkilöä. Ilmoitetut yt-toimet kohdistuvat erityisesti Tampereen ja Espoon yksiköihin.

Suomessa meneillään useita tukihankkeita

Suomessa toteutetaan parhaillaan EGR-hankkeita myös Broadcomin, ohjelmistoalan ja aiempien Microsoftin irtisanomisten vuoksi. EGR-hakemukset ovat parhaillaan vireillä myös yliopistojen ja Nokian viimeaikaisten suurten irtisanomisten vuoksi.

EGR-tuessa EU:n rahoitusosuus on 60 prosenttia ja kansallinen osuus 40 prosenttia. Rahastosta myönnetään suurissa rakennemuutostilanteissa tukea aktiivisen työvoimapolitiikan toimiin, kuten erilaisiin valmennuksiin, koulutuksiin, liikkuvuuden edistämiseen, palkkatukeen ja starttirahaan. Lisätietoja rahastosta osoitteessa www.egr.fi

Lisätiedot:
neuvotteleva virkamies Outi Viljamaa, puh. 029 504 7982
Tillbaka till toppen