Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Suomi hakee EU-tukea Nokian irtisanomisten vuoksi

Arbets- och näringsministeriet
11.4.2016 14.40
Tiedote
Suomi hakee EU:lta rahoitusta Nokialta irtisanottavien tukitoimiin. Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee hakemusta Euroopan globalisaatiorahastolle (EGR). Hakemus on tarkoitus jättää syksyyn mennessä.

- EU-tuki mahdollistaa tehokkaamman palveluiden räätälöinnin irtisanottaville. Komissio on jo aiemmin myöntänyt tukea Nokian ja Microsoftin irtisanomisiin. Olemme toiveikkaita hakemuksen suhteen, oikeus- ja työministeri Jari Lindström kommentoi.

- Kaikkien kannalta parasta on, että Nokian korkeatasoisten ammattilaisten osaaminen saadaan nopeasti käyttöön. EU-tuella voimme muun muassa tarjota heille täydennyskoulutusta tai yrittäjävalmennusta. Näin saadaan Suomeen uutta kasvua, sanoo elinkeinoministeri Olli Rehn.

Hakemuksen käsittelyyn EU:ssa menee noin kuusi kuukautta. Nokia on ilmoittanut suunnittelevansa noin 1300 henkilön irtisanomista Espoosta, Tampereelta ja Oulusta.

Suomessa meneillään useita tukihankkeita

Suomessa toteutetaan parhaillaan EGR-hankkeita myös STX Finlandin, Broadcomin, ohjelmistoalan, Microsoftin ja Helsingin yliopiston sekä Aalto-yliopiston viime vuosien suurten irtisanomisten vuoksi.

EGR-tuessa EU:n rahoitusosuus on 60 prosenttia ja kansallinen osuus 40 prosenttia. Rahastosta myönnetään suurissa rakennemuutostilanteissa tukea aktiivisen työvoimapolitiikan toimiin, kuten erilaisiin valmennuksiin, koulutuksiin, liikkuvuuden edistämiseen, palkkatukeen ja starttirahaan. Lisätietoja rahastosta osoitteessa www.egr.fi

Lisätiedot:
ylitarkastaja Antto Korhonen, TEM, puh. 029 504 7034 
Tillbaka till toppen