Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

TEM myöntää lisärahoitusta Hanhikivi1-hankkeen työvoimakoulutukseen

Arbets- och näringsministeriet
22.2.2016 14.10
Tiedote
Työ- ja elinkeinoministeriö myöntää Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselle 700 000 euroa Hanhikivi 1 -ydinvoimalan rakennushankkeen työvoimakoulutukseen. Rahoituksella varmistetaan, että osaavia työntekijöitä löytyy hankkeen eri vaiheisiin.

- Työvoimakoulutuksen määrärahat ovat Pohjois-Pohjanmalla pienentyneet. Koulutuksessa on jouduttu priorisoimaan muun muassa ICT-alalta työttömäksi jäävien jatkokoulutuksia sekä pitkään työttömänä olleiden koulutuksia. Nyt saatava lisärahoitus on merkittävä lisä alueen työvoiman osaamisen varmistamiseen ja taitojen päivittämiseen, oikeus- ja työministeri Jari Lindström sanoo.

Fennovoima rakentaa Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitosyksikön Pyhäjoelle. Fennovoiman arvion mukaan ydinvoimalan ja sen ympäristön työmaa-alueella työskentelee rakentamisen aikana enimmillään noin 4 000 työntekijää.

Koulutusta kohdennetaan maanrakennus-, rakennus-, kuljetus- ja turvallisuusalan koulutuksiin sekä kaikkia toimialoja koskettaviin laatu- ja sertifikaattikoulutuksiin. Rakennusalan ammattilaisten tarve on enimmillään vuonna 2018, kun varsinainen voimalan rakentaminen alkaa.

Myös alueelle rakentuvat palvelut tarvitsevat tulevina vuosina työntekijöitä ja eri alojen yrittäjiä. Yhteensä koko rakentamisvaiheen työllisyysvaikutukset Suomessa ovat arviolta 24 000-36 000 henkilötyövuotta.

Lisätiedot:
työmarkkinaneuvos Teija Felt, TEM, puh. 029 504 9080Tillbaka till toppen