Hoppa till innehåll

Minister Lintilä avlägger ett Team Finland-besök till Tanzania och Kenya

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 30.1.2023 10.24
Pressmeddelande
Elinkeinoministeri Mika Lintilä

Näringsminister Mika Lintilä avlägger ett Team Finland-besök till Tanzania och Kenya 30.1–3.2.2023 för att främja företagens export och internationalisering i företagen. Med på resan är en företagsdelegation inom utbildning, digitalisering och miljöteknik.

”Besöket ger våra företag en utmärkt möjlighet att etablera kontakter på hög nivå i båda länderna. Vårt besök stöder också vår nationella Afrikastrategi som inleddes i fjol. Den betonar diversifieringen och fördjupningen av våra bilaterala förbindelser”, säger näringsminister Mika Lintilä.

”Finland är känt för innovativa, digitala och hållbara lösningar. Dessutom är Finlands utbildningsmässiga jämlikhet, goda inlärningsresultat, kompetenta lärare och förvaltning som stöder lärandet också allmänt kända ute i världen. I Tanzania och Kenya vill vi diskutera samarbetsmöjligheter särskilt inom dessa områden”, konstaterar minister Lintilä.

Näringsministern besöker Tanzania den 30 januari–1 februari. I ministerns program ingår bland annat bilaterala möten med flera av Tanzanias ministrar. 
 
Under sitt besök i Kenya den 2–3 februari har minister Lintilä också flera ministermöten. Dessutom träffar man bank- och investeringssektorn i båda länderna och diskuterar med representanter för den privata sektorn utvecklingen av ländernas affärsmiljöer, kommande projekt och samarbetsmöjligheter. I samband med besöket öppnas också Business Finlands nya kontor i Nairobi. 

Business Finland har samlat företagsdelegationen för besöket. Följande företag deltar i besöket: EduExcellence Ltd., Laurea, Metropolia, Omnia Education Partnerships, Nokia, Gofore, PEL-tuote Oy, TietoEvry och Vaisala. I besöket deltar också företrädare för arbets- och näringsministeriet, utrikesministeriet, Business Finland, Finnvera och Finnfund. 

Ytterligare information
Nina Alatalo, näringsministerns tjänstemannasekreterare (internationella ärenden), arbets- och näringsministeriet, tfn 029 504 7171
Kati Shibutani, specialsakkunnig, arbets- och näringsministeriet, tfn 029 504 9047
Esa Rantanen, Senior Adviser, Business Finlands kontor i Östafrika, tfn +254 716 546 168
 

Tillbaka till toppen