Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Ministeri Lindström osallistuu Kansainvälisen työjärjestön ILOn konferenssiin 7.- 8.6.2016

Arbets- och näringsministeriet
7.6.2016 9.42
Tiedote
YK:n Kansainvälisen työjärjestö ILOn konferenssi pidetään Sveitsissä Genevessä 30.5. - 10.6.2016. Oikeus- ja työministeri Jari Lindström puhuu konferenssin täysistunnolle tiistaina 7. kesäkuuta.

Täysistunnon teemana on tänä vuonna köyhyyden torjunta. YK on laatinut ohjelman, jonka tavoitteena on äärimmäisen köyhyyden poistaminen ja kestävä kehitys vuoteen 2030 saakka. Ohjelman sisältöinä ovat muun muassa pakkotyön, ihmiskaupan ja lapsityön torjunta sekä yhdenvertaisuuden edistäminen työssä. 

Ministeri Lindström korostaa myös puheessaan työllisyyden ja yrittäjyyden merkitystä köyhyyden torjunnassa.

- Vain työn ja yrittäjyyden kautta voidaan varmistaa yksilöille ja perheille riittävä toimeentulo sekä toisaalta sosiaaliturvajärjestelmien kestävyys. Poliittisten päätösten työllisyysvaikutukset on tärkeä ottaa huomioon sekä kansallisella tasolla että myös Kansainvälisen työjärjestön toiminnassa, toteaa ministeri Lindström.

Ministeri Lindström tapaa konferenssin yhteydessä Kiinan ja Singaporen ministereitä sekä ILOn pääjohtaja Guy Ryderin.

Konferenssin komiteat käsittelevät tänä vuonna ILOn yleissopimusten valvontaa ja ihmisarvoisen työn edistämistä erityisesti maailmanlaajuisissa tuotantoketjuissa. Käsittelyssä ovat myös keinot, joilla mahdollisimman nopeasti luodaan työpaikkoja aseellisista konflikteista, katastrofeista tai sodista toipuviin maihin.

Lisätiedot:
hallitusneuvos Liisa Heinonen, TEM, puh. 029 506 4131Tillbaka till toppen