Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Minister Lindström bekantar sig med sysselsättningsservicen i Tammerfors

Arbets- och näringsministeriet
19.1.2018 8.00
Pressmeddelande

Arbetsminister Jari Lindström besöker Tammerfors den 22 januari 2018. Landskapsreformens inverkan på organiseringen av företags- och sysselsättningstjänsterna är temat för diskussionerna mellan ministern och stadens representanter.

Ministern träffar borgmästare Lauri Lyly och andra representanter för staden. Dessutom bekantar han sig med Tammerforsregionens yrkesinstitut Tredus och sysselsättningsservicens gemensamma verksamhetsmodeller som ingår i ett regionalt försök inom arbetskrafts- och företagsservicen.

– Det är bra att det ute i regionerna har testats olika modeller för att främja sysselsättningen. Regeringen tar till sig information och erfarenheter från alla dessa försök inför den kommande landskapsreformen, säger arbetsminister Lindström.

Från och med 2020 ansvarar landskapen för de företags- och sysselsättningstjänster som i nuläget erbjuds av närings-, trafik- och miljöcentralerna och arbets- och näringsbyråerna. Regeringen uppmuntrar landskapen och kommunerna att genomföra landskapets företags- och sysselsättningstjänster och kommunernas livskraftstjänster gemensamt med hjälp av en alliansmodell.

Ytterligare upplysningar:

Jami N. Arvola, arbetsministerns specialmedarbetare, tfn 050 4471 255
Tuukka Salkoaho, kontaktdirektör, Tammerfors stad, tfn 040 806 3086

Tillbaka till toppen