Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Minister Lintilä diskuterade riktlinjerna för sammanhållningspolitiken med ministerkolleger från Lettland och Nederländerna

Arbets- och näringsministeriet
16.5.2018 11.43 | Publicerad på svenska 17.5.2018 kl. 8.46
Pressmeddelande

Den 16 maj 2018 hade näringsminister Mika Lintilä en diskussion med Nederländernas inrikesminister Kajsa Ollongren och Lettlands ekonomiminister Arvils Ašeradens om innovationspolitik, EU:s budgetram och riktlinjerna för sammanhållningspolitiken.

 Ministrarna ansvarar för sina länders sammanhållningspolitik.

– Nederländerna, Lettland och Finland har samma tankar om vikten av EU:s konkurrenskraft. Sammanhållningspolitiken har här en nyckelroll, och inte bara i fråga om sysselsättning och ekonomisk tillväxt, utan även via satsningar på innovationer och kunnande, kommenterade näringsminister Mika Lintilä diskussionerna med sina ministerkolleger.

– Vi hade samma syn särskilt när det kommer till hur sammanhållningspolitiken ska reformeras och förvaltningen av den göras smidigare. Jag berättade också om de mål som är viktiga för Finland, såsom att den glesa bebyggelsen i norr beaktas i de kommande kriterierna för fördelningen av medel, konstaterar minister Lintilä.

Näringsministerns möte var en del av en aktiv kampanj för att utöva påverkan inför upprättandet av EU:s kommande budgetram. I minister Lintiläs program under våren ingår möten med sex kommissionärer samt flera medlemsländers ministrar med ansvar för sammanhållningspolitiken. Dessutom har kanslichef Jari Gustafsson besökt fyra huvudstäder (Berlin, Paris, Bryssel, Haag) och presenterat Finlands ståndpunkter om sammanhållningspolitiken.

Ytterligare upplysningar:
Jannika Ranta, näringsministerns specialmedarbetare, tfn 050 340 2250
Akseli Koskela, näringsministerns tjänstemannamedarbetare, tfn 046 923 2584

Mika Lintilä
Tillbaka till toppen