Hoppa till innehåll

Minister Lintilä på Team Finland-resa till Japan

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 15.2.2019 9.41 | Publicerad på svenska 15.2.2019 kl. 13.16
Pressmeddelande

Näringsminister Mika Lintilä åker på en Team Finland-resa till Japan den 17—20 februari 2019 för att främja företagens export och internationalisering. Med på resan är en företagsdelegation bestående av 19 representanter för speciellt batteriteknik-, bioekonomi- och mineralsektorn samt för finansierings- och energisektorn.

I resan deltar dessutom aktörer som specialiserat sig på varumärkesutveckling inom den finländska turismen. I den officiella delegationen ingår också ordföranden för riksdagens vänskapsgrupp för Japan, riksdagsledamot Ville Skinnari.

Under sitt besök träffar näringsminister Lintilä finansminister Yoshihiko Isozaki och miljöminister Yoshiaki Harada. Ministern besöker också företagsparken Metsä Village och den muminpark som snart ska öppnas samt träffar bland annat personer i ledande ställning hos Nissan. Ministern presenterar dessutom planerna på en finsk paviljong med tanke på olympiaåret 2020 för japanska medier.

Ministerns och företagsdelegationens reseprogram innefattar ett japanskt-finländskt businesseminarium med temat ekosystemet i Finland samt ett seminarium om batteriteknik i Tokyo. I samband med seminariet undertecknas ett samarbetsprotokoll (Memorandum of Cooperation) mellan Business Finland och Japans utrikeshandelsorganisation JETRO. Delegationen träffar affärskompanjoner också vid det seminarium om den finländska batteriindustrins möjligheter som hålls i Tokyo.

Finlands ambassad i Tokyo ordnar ett evenemang för nätverkande mellan lokala inflytelserika personer och företagsdelegationen från Finland.

Japan är en av Finlands viktigaste handelspartner utanför Europa. I Japan är Finland känt bl.a. som ett land som är kapabelt att utveckla och utnyttja högteknologiska tillämpningar och ett land där man är mån om människors välbefinnande.

Företag och organisationer som deltar i resan:

BroadBit Batteries, Chempolis Oy, Vasa stad, Finlands Industriinvestering Ab (Tesi), Finnish Minerals Group, GTK, Gigavaasa (NLC Vaasa Oy), Kokkola Industrial Park (Karleby stad), Lumir Oy, MetGen Oy, Korsholms kommun, Paptic Oy, Tracegrow Oy, Vaisala Oyj, Wallplus, Virta Oy och Volter Oy. 

Ytterligare upplysningar:

Mikko Koivumaa, kommunikationsdirektör, ANM, tfn +358 50 345 3555

Akseli Koskela, näringsministerns tjänstemannamedarbetare, ANM, tfn +358 46 9232 584

Tillbaka till toppen