Hoppa till innehåll

Minister Lintilä besöker Frankrike och Schweiz

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 8.11.2017 9.50
Pressmeddelande

Näringsminister Mika Lintilä besöker Paris i Frankrike samt Bern och Zürich i Schweiz under sin resa den 8–10 november 2017. Syftet med besöket är att fördjupa och utveckla Finlands bilaterala relationer till både Frankrike och Schweiz samt att få till stånd samarbete på området artificiell intelligens.

I Frankrike träffar minister Lintilä Mounir Mahjoub, som är biträdande minister med ansvar för digitaliseringsfrågorna i Frankrike. Diskussionerna handlar särskilt om ett fördjupat samarbete mellan Frankrike och Finland på området artificiell intelligens. Ministern diskuterar dessutom aktuella ekonomiska frågor med företrädare för OECD.

I Schweiz träffar minister Lintilä näringsminister Johann Schneider-Ammann och Mauro Dell'Ambrogio, som är statssekreterare för undervisnings-, forsknings- och innovationsfrågor samt direktör för internationella ärenden. Teman för diskussionerna är bl.a. digitalisering samt hälsoteknologi.

Ministern deltar dessutom i galamiddagen med anledning av firandet av Finland 100 år i Zürich där han håller festtal.

Artificiell intelligens är ett av regeringens spetsprojekt. En interimsrapport från arbetsgruppen för att dryfta framtiden för artificiell intelligens, som minister Lintilä tillsatt, publicerades den 23 oktober 2017. Regeringen har som mål att Finland ska blir det ledande landet när det gäller tillämpning av den artificiella intelligensen.

Ytterligare upplysningar:
Jukka Ihanus, näringsministerns specialmedarbetare, tfn 050 463 9929
Akseli Koskela, näringsministerns tjänstemannamedarbetare, ANM, tfn 046 923 2584

Tillbaka till toppen