Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Minister Lintilä diskuterade riktlinjerna för EU:s sammanhållningspolitik med sin franska ministerkollega

Arbets- och näringsministeriet
30.5.2018 11.08 | Publicerad på svenska 30.5.2018 kl. 15.02
Pressmeddelande

Den 30 maj 2018 träffade näringsminister Mika Lintilä den franska minister som ansvarar för sammanhållningspolitiken, Jacques Mézard, i Paris. De diskuterade EU:s budgetram och riktlinjerna för sammanhållningspolitiken.

– Sammanhållningspolitiken har en nyckelroll när det gäller att förbättra och upprätthålla den europeiska konkurrenskraften, säger minister Lintilä.

– Frankrike och Finland strävar efter en dialog för att modernisera sammanhållningspolitiken och EU:s jordbrukspolitik, fortsätter ministern.

Näringsministerns möte var en del av en aktiv kampanj för att utöva påverkan inför upprättandet av EU:s kommande budgetram. I minister Lintiläs program under våren ingår möten med sex kommissionärer samt flera medlemsländers ministrar med ansvar för sammanhållningspolitiken. Dessutom har kanslichef Jari Gustafsson besökt fyra huvudstäder (Berlin, Paris, Bryssel, Haag) och presenterat Finlands ståndpunkter om sammanhållningspolitiken.

Näringsminister Mika Lintilä deltog i Paris även i OECD:s ministermöte, som i år öppnades av Frankrikes president Emmanuel Macron.

Ytterligare upplysningar:
Akseli Koskela, näringsministerns tjänstemannamedarbetare, tfn 046 923 2584

Mika Lintilä
Tillbaka till toppen