Hoppa till innehåll

Tävlingen om priset för främjande av europeiskt företagande inleds

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 31.3.2021 10.25 | Publicerad på svenska 31.3.2021 kl. 11.55
Pressmeddelande
European Enterprise Promotion Awards 2021
Bild: Europeiska komissionen

Arbets- och näringsministeriet inleder i samarbete med Europeiska kommissionen den europeiska tävlingen för främjande av företagande 2021. Deltagande i den nationella gallringen sker senast 4.6.2021. De två bästa i Finlands gallring kan konkurrera på europeisk nivå, där de mest framgångsrika främjarna av företagsverksamhet och företagande belönas.

Utöver belöningen är syftet med tävlingen att presentera de bästa verksamhetssätten och den bästa praxisen för främjande av företagande, öka kännedomen om företagandets mervärde samt sporra och uppmuntra till att bli företagare. Den europeiska utmärkelsen för främjande av företagande (EEPA) delas ut årligen. Under tidigare år har Finland klarat sig bra i konkurrensen.

Tävlingen 2021 består av sex serier: 

  • Pris för främjande av entreprenörsanda
  • Pris för investering i entreprenörskunskaper
  • Pris för förbättring av företagsklimatet och stöd till digital omställning
  • Pris för stöd till internationalisering av företag
  • Pris för stöd till en hållbar omställning
  • Pris för ansvarsfullt och omfattande entreprenörskap

Deltagande i tävlingen

I tävlingen kan delta organisationer, städer, regioner och sammanslutningar samt offentlig-privata partnerskap mellan myndigheter och företagare, utbildningsprogram och företagsorganisationer.

Deltagarna ska ha påbörjat eller nyligen arbetat med ett projekt som hänför sig till främjande av företagande. De som deltar i tävlingen ska visa att det skett en tilltagande utveckling i projektets verksamhet under minst 15 månader. 

Arbets- och näringsministeriet tar emot ansökningar fram till den 4 juni och väljer bland sökandena de två bästa för den fortsatta tävlingen. De kandidater som valts ut i enlighet med tävlingsreglerna ska vara från olika serier.

Det är bara de bidrag som valts ut på nationell nivå som kan tävla om det europeiska priset. En jury som består av framstående profiler kommer att välja ut de slutgiltiga vinnarna, som kommer att tillkännages under prisutdelningen i november 2021. 

Det stora priset kan gälla för vilken kategori som helst och kommer att gå till det bidrag som anses vara det mest kreativa och inspirerande entreprenörskapet i Europa.

Mer information:
Jaana Valkokallio, kontaktperson för den nationella tävlingen, konsultativ tjänsteman, arbets- och näringsministeriet, tfn 0295 064 932

Tillbaka till toppen