Hyppää sisältöön

Kilpailu eurooppalaisen yrittäjyyden edistämispalkinnosta käynnistyy

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 31.3.2021 10.25
Tiedote
European Enterprise Promotion Awards 2021
Kuva: Euroopan komissio

Työ- ja elinkeinoministeriö käynnistää yhteistyössä Euroopan komission kanssa vuoden 2021 eurooppalaisen yrittäjyyden edistämiskilpailun. Kansalliseen karsintaan voi osallistua 4.6.2021 mennessä. Kaksi Suomen karsinnan parasta pääsevät kilpailemaan Euroopan tasolle, jossa menestyksekkäimmät yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistäjät palkitaan.

Palkitsemisen lisäksi kilpailun tarkoituksena on esitellä parhaita yrittäjyyden edistämisen toimintatapoja ja käytäntöjä, lisätä tietoisuutta yrittäjyyden lisäarvosta sekä rohkaista ja kannustaa ryhtymään yrittäjäksi. Eurooppalainen yrittäjyyden edistämispalkinto (EEPA) jaetaan vuosittain. Aiempina vuosina Suomi on pärjännyt kilpailussa hyvin.

Vuoden 2021 kilpailussa on kuusi sarjaa: 

  • Yrittäjyyden edistäminen
  • Investointi yritystaitoihin
  • Liiketoimintaympäristön parantaminen ja digitaalisen siirtymän tukeminen
  • Yritysten kansainvälistymisen tukeminen
  • Kestävän siirtymän tukeminen
  • Vastuullinen ja osallistuva yrittäjyys

Kilpailuun osallistuminen

Kilpailuun voivat osallistua organisaatiot, kaupungit, alueet ja yhteisöt sekä julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuudet viranomaisten ja yrittäjien välillä, koulutusohjelmat ja yritysjärjestöt.

Osallistujilla tulee olla käynnissä tai ollut äskettäin käynnissä jokin yrittäjyyden edistämiseen liittyvä hanke tai projekti. Kilpailuun osallistujien tulee osoittaa, että hankkeen toiminnassa on tapahtunut kasvavaa kehitystä vähintään 15 kuukauden ajan. 

Työ- ja elinkeinoministeriö vastaanottaa hakemuksia 4. kesäkuuta asti ja valitsee hakijoiden joukosta kaksi parasta jatkoon. Kilpailun sääntöjen mukaisesti valittujen ehdokkaiden tulee olla eri sarjoista.

Vain kansallisen karsintavaiheen selvittäneet kilpailijat voidaan ottaa huomioon päätettäessä Euroopan palkinnosta. Korkea-arvoinen tuomaristo valitsee lopulliset voittajat, jotka julkistetaan marraskuussa 2021 järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa. 

Pääpalkinto voidaan antaa mille tahansa sarjalle ja se myönnetään hakemukselle, jolla katsotaan olevan luovin ja inspiroivin yrittäjyysaloite Euroopassa.

Lisätiedot:

kansallisen kilpailun yhteyshenkilö, neuvotteleva virkamies, Jaana Valkokallio, TEM, p. 0295 064 932

 
Sivun alkuun