Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Elinkeinoministeri Rehn: Ollila paras valinta selvittäjäksi Suomelle tärkeässä asiassa

Arbets- och näringsministeriet
25.1.2016 13.43
Tiedote
Pohjoismaiden ministerineuvosto on antanut Jorma Ollilalle tehtäväksi strategisen selvitystyön Pohjoismaiden energiayhteistyöstä. Työn tavoitteena on selvittää, miten pohjoismaista energiayhteistyötä voidaan suunnitella mahdollisimman tehokkaasti 5-10 vuoden aikavälillä.

Jorma Ollila on kansainvälisen elinkeinoelämän raskaan sarjan nimi. Hän toimi Nokian konsernijohtajana ja hallituksen puheenjohtajana 1990- ja 2000-luvuilla yrityksen ollessa maailman johtavia matkapuhelinvalmistajia. Lisäksi hän toimi Shellin hallituksen puheenjohtajana 2006-2015. Tällä hetkellä Ollila on muun muassa Outokummun hallituksen puheenjohtaja.

- Tulevina vuosina Pohjoismaiden energiapoliittiselle yhteistyölle on tiedossa uusia mahdollisuuksia ja haasteita, muun muassa EU:n suunnitteleman energiaunionin osalta. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää tehdä strateginen selvitystyö juuri nyt, toteaa elinkeinoministeri Olli Rehn, joka johtaa tänä vuonna pohjoismaista energiaministerineuvostoa Suomen ollessa Pohjoismaisen neuvoston puheenjohtajamaa.

Energiayhteistyön strateginen analyysi on osa Pohjoismaiden ministerineuvoston uudistustyötä, jonka tavoitteena on muun muassa ministerineuvoston työn tehostaminen.

Pohjoismaiden neuvoston tiedote nimeämisestä: http://www.norden.org/fi/ajankohtaista/uutiset/jorma-ollila-vahvistamaan-energia-alan-pohjoismaista-yhteistyoetae

Lisätiedot:

elinkeinoministerin erityisavustaja Markku Rajala, puh. 050 345 8490

Tillbaka till toppen