Hoppa till innehåll

Ministeri Lintilä keskusteli Viron ministeri Suttin kanssa maiden yhteistyöstä

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 9.2.2021 16.44
Tiedote
Elinkeinoministeri Mika Lintilä ja Viron yrittäjyys- ja informaatioteknologiaministeri Andres Sutt

Elinkeinoministeri Mika Lintilä tapasi Viron uuden yrittäjyys- ja informaatioteknologiaministeri Andres Suttin 9.2.2021. Ministerit keskustelivat videoyhteydellä muun muassa maiden välisestä yhteistyöstä ja ajankohtaisista EU-aiheista.

Ministerit vaihtoivat näkemyksiä myös koronasta, erityisesti yritysten tilanteesta ja matkailusta. Lisäksi esillä olivat ilmastotavoitteet sekä digitalisaatio, jotka ministerit kokivat keskeisiksi, ajankohtaisiksi kysymyksiksi maiden välillä.

– Korona ei vuonna 2020 vaikuttanut merkittävästi tuontiin ja vientiin Suomen ja Viron välillä. Kriisin vaikutukset ovat ilmeisimmät palvelualalla, kuten matkailussa, liikenteessä ja rakennusalalla. Suomi jakaa Viron huolen näistä aloista. Nykyiset matkustusrajoitukset on tehty huolellisen arvioinnin perusteella ja toivomme, että tilanne helpottaa pian, ministeri Lintilä sanoo.

Ministeri Lintilä myös onnitteli ministeri Suttia tämän nimityksestä. Ministeri Sutt aloitti tehtävässään 26. tammikuuta.

Suomella ja Virolla on tiiviit taloudelliset suhteet. Suomi on Virolle tärkein kauppakumppani niin tavara- kuin palvelukaupassa. Viro puolestaan on tärkeä suomalaisyrityksille myös siksi, että monilla on tuotantoa Virossa. Suomi on toiseksi tärkein ulkomainen investoija Viroon. Virolaiset yritykset ovat puolestaan kiinnostuneet Suomen suuremmista markkinoista.

Lisätiedot:

elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU- ja kv-asiat) Nina Alatalo, TEM, p. 029 504 7171

Tillbaka till toppen