Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Ministeri Lintilä ja komissaari Arias Cañete keskustelivat Brysselissä bioenergiasta

Työ- ja elinkeinoministeriö
27.2.2017 18.51
Tiedote

Elinkeinoministeri Mika Lintilä tapasi energianeuvoston yhteydessä ilmastotoimista ja energia-asioista vastaavan komissaarin Miguel Arias Cañeten. Ministeri Lintilä esitteli Arias Cañetelle Suomen näkemyksiä bioenergiakysymyksiin ja komission asetusehdotukseen maankäytöstä, maankäytöksen muutoksesta ja metsätaloudesta (LULUCF).

Ministeri Lintilän ja komissaari Arias Cañeten tapaamisessa olivat esillä myös kaikki muut Puhtaan energian paketin lainsäädäntöehdotukset, joista EU:n energianeuvosto keskusteli Brysselissä 27.2.2017. Ministeri Lintilä nosti päivän aikana esille Suomen kansallisesti tärkeimmät kysymykset biomassan kestävyyskriteereistä ja biopolttoaineista.

– Suomi kannalta suurimmat kansalliset intressit ovat uusiutuvan energian direktiivissä. Siinä esitetään kestävyyskriteereiden laajentamista myös kiinteisiin ja kaasumaisiin sähkön- ja lämmöntuotantoon käytettäviin biomassoihin, ministeri Lintilä kertoo.

Lisäksi komissio esittää sitovia osuustavoitteita liikenteen uusiutuvan energian käytölle ja kehittyneille biopolttoaineille.

– Suomi pitää komission ehdotusta hyvänä pohjana jatkoneuvotteluille. Erityisesti tulisi kuitenkin täsmentää määritelmää, mikä lasketaan kehittyneeksi biopolttoaineeksi, ministeri Lintilä painottaa.

Suomi katsoo, että Puhtaan energian paketin kahdeksan lainsäädäntöehdotuksen käsittelyyn tulee varata riittävästi aikaa. Neuvosto oli käsittelyaikataulusta lähes yksimielinen. Sisällön osalta paketissa on runsaasti avoimia kysymyksiä. Ehdotusten käsittely jatkuu neuvoston energiatyöryhmässä sekä seuraavan kerran energianeuvostossa kesäkuun 2017 kokouksessa.

Ministeri Lintilä tapasi Brysselissä myös komission työllisyydestä, kasvusta, investoinneista ja kilpailukyvystä vastaavan varapuhemies Jyrki Kataisen. Ministeri Lintilä ja varapuhemies Katainen totesivat, että Suomella on mahdollisuus olla EU:ssa kierto- ja biotalouden edelläkävijä.

Lisätiedot:
ylijohtaja Riku Huttunen, TEM, puh. 050 431 6518
erityisasiantuntija Tuuli-Maaria Aalto, TEM, puh. 050 431 7529
neuvotteleva virkamies Maria Kekki, TEM, puh. 050 454 6820

Tillbaka till toppen