Hoppa till innehåll

Minister Lintilä besöker världsutställningen i Astana

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 8.9.2017 10.13
Pressmeddelande

Den 9–11 september reser näringsminister Mika Lintilä till avslutningen av världsutställningen EXPO 2017 i Astana i Kazakstan. Världsutställningens tema har varit framtida energialternativ. Finland har i sin paviljong presenterat energikunnande och tekniska lösningar inom energieffektivitet och cleantech. Över 70 företag deltar i projektet, som finansieras gemensamt av staten och företagen. Finlands paviljong har besökts av nästan 280 000 personer.

Finlands deltagande i världsutställningen i Astana har stärkt relationerna mellan Finland och Kazakstan, och många av de finländska företag som deltagit i utställningen har sett att deltagandet främjat deras affärsverksamhet i Kazakstan. Företagen har fått till stånd mer direkt försäljning samt lyckats främja pågående projekt och starta nya projekt.

Under resan träffar minister Lintilä beslutsfattare och högt uppsatta myndighetsrepresentanter från Kazakstan. Han träffar också representanter för finländska företag. Under minister Lintiläs ledning ordnas under den sista dagen av utställningen ett seminarium, där man kommer att analysera vad utställningen har gett de finländska företagen och diskutera med vilka åtgärder staten kan främja företagens affärsverksamhet efter utställningen. Världsutställningens officiella avslutningsceremoni hålls på söndag kväll.

-Centralasien har redan under en längre tid varit en tillväxtmarknad. Tidpunkten för världsutställningen var enligt min mening lyckad, och enligt den information jag fått har de finländska företagen varit mycket nöjda över satsningen. Utställningen har gjort att det allmänna intresset för Kazakstan som marknad har ökat bland finländska företag, säger minister Lintilä.

Ytterligare upplysningar:
Akseli Koskela, näringsministerns tjänstemannamedarbetare, tfn +358 29 504 8267, arbets- och näringsministeriet

 

Mika Lintilä Team Finland
Tillbaka till toppen