Hoppa till innehåll

Ministeri Lintilä vierailee Astanan maailmannäyttelyssä

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 8.9.2017 10.13
Tiedote

Elinkeinoministeri Mika Lintilä matkustaa Kazakstanin Astanaan EXPO 2017 -maailmannäyttelyn päättäjäisiin 9.–11.9. Expon teemana on ollut tulevaisuuden energiavaihtoehdot. Suomi on esitellyt paviljongissaan energiaosaamisen ja -tehokkuuden sekä puhtaiden ratkaisujen teknologioita. Valtion ja yritysten rahoittamaan hankkeeseen osallistuu yli 70 yritystä. Suomi-paviljongissa on käynyt lähes 280 000 vierailijaa.

Suomen osallistuminen Astana Expoon on vahvistanut maiden välisiä suhteita ja edistänyt monien Expoon osallistuneiden suomalaisyritysten liiketoimintoja Kazakstanissa. Yritykset ovat saaneet suoraa myyntiä sekä pystyneet edistämään olemassa olevia hankkeita ja laittamaan vireille uusia.

Ministeri Lintilä tapaa matkan aikana kazakstanilaisia päättäjiä ja korkeita viranomaisia. Ministeri tapaa myös suomalaisia yrityksiä. Minsteri Lintilän johdolla järjestetään Expon viimeisenä päivänä seminaari, jossa analysoidaan päättyvän Expon antia suomalaisille yrityksille ja pohditaan valtion toimia yritysten liiketoimintojen edistämiseksi Expon jälkeen. Expon viralliset päättäjäiset järjestetään sunnuntaina illalla.

-Keski-Aasia on ollut jo pidemmän aikaa kehittyvä markkina. Expon ajoitus on mielestäni onnistunut ja saamieni viestien mukaan suomalaiset yritykset ovat olleet varsin tyytyväisiä panostukseensa. Expo on lisännyt yleisesti suomalaisyritysten mielenkiintoa Kazakstanin markkinoita kohtaan, ministeri Lintilä sanoo.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin virkamiesavustaja Akseli Koskela, TEM,  p. +358 29 504 8267

Mika Lintilä Team Finland
Tillbaka till toppen