Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Severi Keinälä Finlands huvudkommissarie för världsutställningen i Astana

Arbets- och näringsministeriet
11.8.2016 14.00
Pressmeddelande

Industrirådet Severi Keinälä från arbets- och näringsministeriet har inlett sitt uppdrag som Finlands huvudkommissarie för världsutställningen i Astana år 2017.

Huvudkommissarien svarar för förberedelserna inför deltagandet i världsutställningen, för genomförandet av deltagandet och för verksamheten i Finlands paviljong. En projektorganisation håller på att inrättas i anslutning till Finpro med tanke på Finlands deltagande i världsutställningen.

– Utställningens huvudtema är framtidens energialternativ. Finland är ett av de ledande länderna i världen när det gäller energikunnande, energieffektivitet och rena lösningar (cleantech). Finländska energibolag har redan nu kontakter i Kazakstan och Centralasien. Jag är säker på att kontakterna kommer att öka betydligt tack vare världsutställningen, konstaterar Severi Keinälä.

Keinälä har verkat som gruppchef för gruppen export och internationella relationer på arbets- och näringsministeriets närings- och innovationsavdelning sedan 2010. Dessförinnan har han verkat bl.a. som sakkunnig vid EK, företagsledare samt företagare.

Uppdraget som huvudkommissarie började den 1 augusti 2016 och sträcker sig åtminstone till den 31 oktober 2017. Världsutställningen EXPO 2017 arrangeras i Kazakstans huvudstad Astana 10.6 – 10.9.2017.

Ytterligare upplysningar:
huvudkommissarie Severi Keinälä, Finpro, [email protected], 040 594 9944

Tillbaka till toppen