Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Suomi esittelee energiaosaamistaan Astana EXPO 2017 -maailmannäyttelyssä

Arbets- och näringsministeriet
26.5.2016 14.10
Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriön ja ulkoasiainministeriön tiedote

Suomi osallistuu 10.6. - 10.9.2017 Kazakstanin pääkaupungissa järjestettävään Astana EXPO 2017-maailmannäyttelyyn. Näyttely esittelee tulevaisuuden energiavaihtoehtoja.

Elinkeinoministeri Olli Rehn ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka pitävät osallistumispäätöstä vahvana kädenojennuksena suomalaisille energia-alan yrityksille ja energiatehokkuudelle. Astanan maailmannäyttely järjestetään Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna, ja siihen osallistuminen vahvistaa jo ennestään myönteistä Suomi-kuvaa Keski-Aasiassa.

- Suomi on energiaosaamisen, energiatehokkuuden ja puhtaiden ratkaisujen (cleantech) johtavia maita maailmassa. Astana EXPO:n Suomen paviljongissa esitellään tätä osaamista. Osallistuminen toteutetaan mahdollisimman kustannustehokkaasti. Monia suomalaisia energiayrityksiä toimii jo Kazakstanissa ja toivomme myös uusien yritysten kiinnostuvan Keski-Aasian markkinoista, sanoo ministeri Rehn.

- Suomen osallistuminen maailmannäyttelyyn on tärkeä jatko Team Finland- ja muulle vienninedistämistyöllemme Kazakstanissa. Energia-, cleantech- ja opetussektori ovat alueita, joissa yhteistyö on kasvanut nopeasti, mutta potentiaalia on vielä paljon hyödyntämättä. Kazakstan lähialueineen tarjoaa yrityksillemme uusia nousevia markkinoita. Mahdollisuus avata suorat lennot Astanaan helpottaisi yritysten ja viranomaisten yhteydenpitoa Kazakstaniin ja muualle Keski-Aasiaan sekä lisäisi myös matkailua maidemme välillä, ministeri Toivakka toteaa.

Päätös Suomen osallistumisesta Astana EXPO 2017 -maailmannäyttelyyn tehtiin 26.5.2016 valtioneuvoston yleisistunnossa.

Astana EXPO 2017 maailmannäyttelyn verkkosivut

Lisätiedot:

elinkeinoministerin erityisavustaja Jannika Ranta, puh. 050 340 2250

ulkomaankauppa- ja kehitysministerin erityisavustaja Juha Kirstilä, puh. 040 552 8200

Tillbaka till toppen