Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Webbplatsen SpaceFinland samlar de mest intressanta rymdnyheterna i Finland

Arbets- och näringsministeriet
7.12.2021 14.27
Pressmeddelande
Avaruudesta otettu kuva, jossa näkyy maapallo

Rymden är en växande bransch där Finland vill delta aktivt. I fortsättningen kommer de mest intressanta rymdnyheterna om forsknings- och företagsverksamhet samt om Finlands rymdförvaltning och internationella samarbete att finnas samlade på en ny webbplats.

Arbets- och näringsministeriet och Business Finland har öppnat webbplatsen SpaceFinland, som samlar all rymdrelaterad verksamhet och de mest aktuella nyheterna inom rymdområdet på tre språk.

”Rymdsektorn utvecklas snabbt och omställningen inom branschen, dvs. det så kallade New Space, lockar också nya aktörer från hela världen. Målet med den nya webbplatsen SpaceFinland är att samla de mest intressanta och aktuella rymdnyheterna, så att de är lätt tillgängliga för alla som är intresserade av rymden”, säger Tuija Ypyä, konsultativ tjänsteman vid arbets- och näringsministeriet.

I Finland bedrivs mycket rymd- och atmosfärforskning på hög nivå, och vi har mycket kunnande bland annat när det gäller elektronik och programvara för rymdkomponenter. Målet med den nationella rymdstrategin för Finland är att år 2025 vara världens mest attraktiva och lättrörliga miljö för rymdrelaterad affärsverksamhet, vilket gynnar alla företag som är verksamma här.

Mer information:
Tuija Ypyä, konsultativ tjänsteman, arbets- och näringsministeriet, tfn 0295 062 115

Tillbaka till toppen