Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

SpaceFinland-verkkosivu kokoaa yhteen Suomen kiinnostavimmat avaruusuutiset

Työ- ja elinkeinoministeriö
7.12.2021 14.27
Tiedote
Avaruudesta otettu kuva, jossa näkyy maapallo

Avaruus on kasvava toimiala, jossa Suomi haluaa olla aktiivisesti mukana. Jatkossa avaruuteen liittyvät kiinnostavimmat uutiset tutkimus- ja yritystoiminnasta sekä Suomen avaruushallinnosta ja kansainvälisestä yhteistyöstä löytyvät kootusti uudelta verkkosivulta.

Työ- ja elinkeinoministeriö ja Business Finland ovat avanneet SpaceFinland-verkkosivun, joka kokoaa yhteen kaikki avaruusalaan liittyvät toiminnot ja ajankohtaisimmat uutiset kolmella kielellä.

”Avaruustoimiala kehittyy nopeasti ja alan murros, eli niin sanottu New Space, houkuttelee mukaan myös uusia toimijoita ympäri maailman. Uuden SpaceFinland-verkkosivun tavoitteena on koota kiinnostavimmat ja ajankohtaisimmat uutiset kaikille avaruudesta kiinnostuneille helposti löydettäväksi”, työ- ja elinkeinoministeriön neuvotteleva virkamies Tuija Ypyä sanoo.

Suomessa tehdään paljon korkeatasoista avaruuden ja ilmakehän tutkimusta ja meillä on paljon osaamista muun muassa avaruuskomponenttien elektroniikka- ja ohjelmisto-osaamisessa. Suomen avaruusstrategian tavoitteena on, että vuonna 2025 Suomi on maailman houkuttelevin ja ketterin avaruusliiketoimintaympäristö, josta hyötyvät kaikki Suomessa toimivat alan yritykset.

Lisätiedot:
Neuvotteleva virkamies Tuija Ypyä, TEM, 0295 062 115

 
Sivun alkuun