Hoppa till innehåll

Arbetsminister Haatainen är huvudtalare vid evenemanget Global Leadership Day – temat är framtidens arbetsliv och arbetslivsfärdigheter

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 21.5.2021 14.55
Nyhet
Arbetsminister Tuula Haatainen
Arbetsminister Tuula Haatainen

Arbetsminister Tuula Haatainen är en av huvudtalarna vid webbevenemanget Global Leadership Day, som arrangeras av organisationen AIESEC 21.5.2021. I sitt anförande uppmuntrar arbetsministern unga att samla kompetens och ta vara på de möjligheter som förändringarna i arbetslivet erbjuder. Ministern betonar också vikten av internationella studerandes och arbetstagares rörlighet.

I sitt tal lyfter ministern bland annat fram betydelsen av kontinuerligt lärande.

– Alla ska ha de färdigheter och kunskaper som behövs i en värld som förändras snabbt. Kontinuerligt lärande är förutom vars och ens rätt också en nödvändighet, betonar arbetsminister Haatainen.

Syftet med evenemanget Global Leadership Day är att förena organisationer och unga genom att tala om arbetets framtid. Evenemanget arrangeras av den internationella organisationen AIESEC.

Internationalisering är ett viktigt tema även för Finland

Evenemanget erbjuder unga möjlighet till internationellt nätverkande. Minister Haatainen betonar i sitt tal vikten av internationalisering och rörlighet.

– Efter pandemin är vi allt mer medvetna om vikten av rörlighet för internationella studerande och arbetstagare. Detta gäller också Finland. Vår framgång i framtiden är starkt beroende av vår förmåga att främja internationella experters arbets- och studiemöjligheter i vårt land, konstaterar minister Haatainen.

Minister Haatainens tal hörs klockan 17.30 finsk tid. 

Ytterligare information:
Jenni Karjalainen, arbetsministerns specialmedarbetare, tfn 040 751 5496

Tillbaka till toppen