Hoppa till innehåll

Delta i tävlingen om priset för främjande av europeiskt företagande

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 31.3.2022 9.51
Nyhet
European Enterprise Promotion Awards (EEPA) 2022 / European Commission

Arbets- och näringsministeriet har inlett i samarbete med Europeiska kommissionen den europeiska tävlingen för främjande av företagande 2022. Det är möjligt att delta i den nationella gallringen senast den 3 juni 2022. De två bästa i Finlands gallring kan konkurrera på europeisk nivå, där de mest framgångsrika främjarna av företagsverksamhet och företagande belönas.

Utöver belöningen är syftet med tävlingen att presentera de bästa verksamhetssätten och den bästa praxisen för främjande av företagande, öka kännedomen om företagandets mervärde samt sporra och uppmuntra till att bli företagare. Den europeiska utmärkelsen för främjande av företagande (EEPA) delas ut årligen. Under tidigare år har Finland klarat sig bra i konkurrensen. År 2021 fick yrkeshögskolan Karelias företagarprogram Draft Program ett särskilt omnämnande i tävlingen. 

Tävlingen 2022 består av sex serier: 

  • Pris för främjande av entreprenörsanda
  • Pris för investering i entreprenörskunskaper
  • Pris för förbättring av företagsklimatet och stöd till digital omställning 
  • Pris för stöd till internationalisering av företag
  • Pris för stöd till en hållbar omställning
  • Pris för ansvarsfullt och omfattande entreprenörskap

Lämna in ansökan senast den 3 juni 2022

I tävlingen kan delta organisationer, städer, regioner och sammanslutningar samt offentlig-privata partnerskap mellan myndigheter och företagare, utbildningsprogram och företagsorganisationer.

Deltagarna ska ha påbörjat eller nyligen arbetat med ett projekt som hänför sig till främjande av företagande. De som deltar i tävlingen ska visa att det skett en tilltagande utveckling i projektets verksamhet under minst 15 månader. 

Arbets- och näringsministeriet tar emot ansökningar fram till den 3 juni och väljer bland sökandena de två bästa för den fortsatta tävlingen. De kandidater som valts ut i enlighet med tävlingsreglerna ska vara från olika serier.

Det är bara de bidrag som valts ut på nationell nivå som kan tävla om det europeiska priset. En jury som består av framstående profiler kommer att välja ut de slutgiltiga vinnarna, som kommer att tillkännages under prisutdelningen hösten 2022. Det stora priset kan gälla för vilken kategori som helst och kommer att gå till det bidrag som anses vara det mest kreativa och inspirerande entreprenörskapet i Europa.

Ytterligare information:
Jaana Valkokallio, kontaktperson för den nationella tävlingen, konsultativ tjänsteman, arbets- och näringsministeriet, tfn 029 506 4932

Tillbaka till toppen