Hyppää sisältöön

Osallistu kilpailuun eurooppalaisen yrittäjyyden edistämispalkinnosta

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 31.3.2022 9.51
Uutinen
European Enterprise Promotion Awards (EEPA) 2022 / European Commission

Työ- ja elinkeinoministeriö on käynnistänyt yhteistyössä Euroopan komission kanssa vuoden 2022 eurooppalaisen yrittäjyyden edistämiskilpailun. Kansalliseen karsintaan voi osallistua 3.6.2022 mennessä. Kaksi Suomen karsinnan parasta pääsevät kilpailemaan Euroopan tasolle, jossa menestyksekkäimmät yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistäjät palkitaan.

Palkitsemisen lisäksi kilpailun tarkoituksena on esitellä parhaita yrittäjyyden edistämisen toimintatapoja ja käytäntöjä, lisätä tietoisuutta yrittäjyyden lisäarvosta sekä rohkaista ja kannustaa ryhtymään yrittäjäksi. Eurooppalainen yrittäjyyden edistämispalkinto (EEPA) jaetaan vuosittain. Aiempina vuosina Suomi on pärjännyt kilpailussa hyvin. Vuonna 2021 Karelia-ammattikorkeakoulun Draft Program -yrittäjyysohjelma sai kilpailussa erikoismaininnan. 

Vuoden 2022 kilpailussa on kuusi sarjaa: 

  • Yrittäjyyden edistäminen
  • Investointi yritystaitoihin
  • Liiketoimintaympäristön parantaminen ja digitaalisen siirtymän tukeminen
  • Yritysten kansainvälistymisen tukeminen
  • Kestävän siirtymän tukeminen
  • Vastuullinen ja osallistuva yrittäjyys

Toimita hakemus 3.6.2022 mennessä

Kilpailuun voivat osallistua organisaatiot, kaupungit, alueet ja yhteisöt sekä julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuudet viranomaisten ja yrittäjien välillä, koulutusohjelmat ja yritysjärjestöt.

Osallistujilla tulee olla käynnissä tai ollut äskettäin käynnissä jokin yrittäjyyden edistämiseen liittyvä hanke tai projekti. Kilpailuun osallistujien tulee osoittaa, että hankkeen toiminnassa on tapahtunut kasvavaa kehitystä vähintään 15 kuukauden ajan. 

Työ- ja elinkeinoministeriö vastaanottaa hakemuksia 3. kesäkuuta asti ja valitsee hakijoiden joukosta kaksi parasta jatkoon. Kilpailun sääntöjen mukaisesti valittujen ehdokkaiden tulee olla eri sarjoista.

Vain kansallisen karsintavaiheen selvittäneet kilpailijat voidaan ottaa huomioon päätettäessä Euroopan palkinnosta. Korkea-arvoinen tuomaristo valitsee lopulliset voittajat, jotka julkistetaan syksyllä 2022 järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa. Pääpalkinto voidaan antaa mille tahansa sarjalle ja se myönnetään hakemukselle, jolla katsotaan olevan luovin ja inspiroivin yrittäjyysaloite Euroopassa.

Lisätiedot:
kansallisen kilpailun yhteyshenkilö, neuvotteleva virkamies, Jaana Valkokallio, TEM, p. 0295 064 932

 
Sivun alkuun