Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Maahanmuuttajasta yrittäjäksi -kiertue käynnistyy

Arbets- och näringsministeriet
18.5.2016 8.00
Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriö ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK tiedottavat


Oleskeluluvan saaneita maahanmuuttajia kannustetaan ryhtymään yrittäjiksi. Työ- ja elinkeinoministeriö, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Suomen Uusyrityskeskukset sekä työ- ja elinkeinotoimistot jalkautuvat alkukesän ja syksyn aikana vastaanottokeskuksiin kertomaan, miten hakea töitä tai ryhtyä yrittäjäksi Suomessa.

Kiertue alkaa 18.5.2016 SPR:n ylläpitämästä Auramon vastaanottokeskuksesta Vantaalta. Tilaisuuden avaavat oikeus- ja työministeri Jari Lindström ja EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

- Suomessa yrityspalveluja on hyvin tarjolla, mutta maahanmuuttajien voi olla vaikea löytää niitä. Tässä tilaisuudessa asiantuntijat neuvovat, mistä on hyvä lähteä liikkeelle. On kaikkien etu, että oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat löytävät mahdollisimman nopeasti tiensä työmarkkinoille. Tämä on myös hallituksen tavoite, ministeri Lindström painottaa.

Tilaisuuksissa Uusyrityskeskusten ja TE-toimistojen asiantuntijat sekä maahanmuuttajataustaiset yrittäjät opastavat maahanmuuttajia yrittäjyyteen liittyvissä asioissa.

Maahanmuuttajien työllistyminen vahvistaa taloutta

TEM ja EK korostavat, että työllistyvät maahanmuuttajat helpottavat työmarkkinoiden kohtaanto-ongelmia sekä kestävyysvajetta. Onnistunut kotoutuminen vahvistaa suomalaista yhteiskuntaa ja taloutta.  EK ja TEM korostavat myönteisen asenneilmapiirin merkitystä työllistämisessä.

- Maahanmuuttajayrittäjät voivat verkostojensa avulla tuoda merkittävän lisän Suomen rakentamisessa kilpailukykyiseksi yhteiskunnaksi. Helsingin Uusyrityskeskuksen avulla perustetuista yrityksistä yli 30 prosenttia on ulkomaalaisten käynnistämiä ja samanlaiseen yrittäjyyteen kannustetaan oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita eri puolilla Suomea, Häkämies sanoo.

Vantaalla maahanmuuttajia opastavat Suomeen kotoutuneet yrittäjät Abdiqadar Hirsi ja Abdelaziz Abdelnabi. Lisäksi toimitusjohtaja Marketta Korhonen ja yritysneuvoja Irene Matinpalo Vantaan Uusyrityskeskuksesta ja asiantuntija Katja Kultalahti Uudenmaan TE-toimistosta kertovat, mistä saa neuvoa, jos yrittäminen kiinnostaa. Tilaisuuden juontaa kansanedustaja Nasima Razmyar.

Seuraava tilaisuus pidetään 14.6. Tampereella. Tuolloin tilaisuuden avaavat elinkeinoministeri Olli Rehn sekä toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Lisätietoja:
asiantuntija Jenni Ruokonen, EK, puh.  040 540 5254
toimitusjohtaja Jari Jokilampi, Suomen Uusyrityskeskukset, puh. 050 073 1445
neuvotteleva virkamies Tiina Oinonen, TEM, puh. 029 504 9295
palveluesimies Olli Päärnilä, Uudenmaan TE-toimisto, 029 504 0648
Tillbaka till toppen