Hoppa till innehåll

Minister Lintilä främjar virtuellt exporten till Kina

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 31.5.2021 12.26
Pressmeddelande
Elinkeinoministeri Mika Lintilä
Elinkeinoministeri Mika Lintilä

Näringsminister Mika Lintilä deltar virtuellt i Team Finland-evenemangen i Kina i juni. Målet är att intensifiera relationerna mellan finländska och kinesiska företag i synnerhet när det gäller koldioxidsnålhet, bioekonomi och cirkulär ekonomi samt marinindustrin.

Näringsministern deltar virtuellt 2–21 juni i flera evenemang i Kina, däribland ett evenemang i kommittén för innovativ affärsverksamhet i Peking samt seminarierna Wood from Finland och Green and Smart Ships i Shanghai. Tiotals finländska och kinesiska företag deltar i evenemangen. 

Förändringarna i företagens affärsmiljö har accentuerats under coronapandemin. Det har bland annat ställts särskilda begränsningar för människors och varors rörlighet vilket har försvårat exportansträngningarna. Genom Team Finland-nätverkets aktiva åtgärder stöds finländska företags internationalisering i en utmanande situation – både på målmarknaden och online.

Team Finland är ett nätverk av offentliga aktörer som erbjuder finländska företag internationaliseringstjänster.

Ytterligare information:
Nina Alatalo, näringsministerns tjänstemannamedarbetare (EU-ärenden och internationella frågor), arbets- och näringsministeriet, tfn 029 504 7171
Riikka Astala, specialsakkunnig, arbets- och näringsministeriet, tfn 029 504 7057 
Mikko Puustinen, konsultativ tjänsteman, arbets- och näringsministeriet, tfn 029 504 7144   
 

Tillbaka till toppen