Hoppa till innehåll

Ministerit keskustelevat eurooppalaisen tutkimuksen, innovaatioiden ja korkeakoulujen tulevaisuudesta Pariisissa

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 24.1.2022 9.49
Uutinen

Epävirallinen kilpailukykyministerikokous (tutkimus, innovaatiot) järjestetään Pariisissa 24.−25.1.2022. Kokouksessa aiheena ovat korkeakoulutuksen, tutkimuksen ja innovaatioiden synergiat sekä korkeakoulujen tulevaisuus Euroopassa.

Korkeakoulutuksesta, tutkimuksesta ja innovaatioista vastaavat ministerit kokoontuvat epäviralliseen kilpailukykyneuvostoon vuodenvaihteessa EU-puheenjohtajuuskautensa aloittaneen Ranskan johdolla. Suomea kokouksessa edustaa elinkeinoministeri Mika Lintilän valtiosihteeri Jukka Ihanus

Keskusteluaiheina ovat eurooppalaisten korkeakoulujen strategia ja tulevaisuus sekä koulutuksen, tutkimuksen ja innovaatioiden synergiat. Suomelle on tärkeää, että tiedon, osaamisen ja tutkijoiden liikkuvuutta kehitetään ja tuetaan niin EU-tasolla kuin kansallisestikin. Myös tutkimuksen avoimuuden kehittämistä tulee jatkaa. Avoimuudella edistetään tutkimuksen laatua, luotettavuutta ja vaikuttavuutta sekä tutkijanuran houkuttelevuutta.

Kokouksen teemat ovat keskeisiä myös kansallisen tki-tiekartan tavoitteiden saavuttamiseksi tehtävässä työssä. Huippuosaamistarpeiden kasvaessa EU:n tulee määrätietoisesti tavoitella globaalia kärkiasemaa korkeakoulutuksessa ja tutkimuksessa. 

Epävirallisissa neuvostoissa ministerit keskustelevat ajankohtaisista teemoista, mutta niissä ei tehdä päätöksiä.

Lisätiedot:
erityisasiantuntija Taru Löyttymäki, TEM, p. 029 504 7177
elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU- ja kv. asiat) Leila Vilhunen, TEM, p. 0295 047 120
 

Tillbaka till toppen