Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Työlinjalla Pekka Sauri: Ny poddserie om arbetslivet och det förändrade arbetet

Arbets- och näringsministeriet
27.4.2018 12.16
Pressmeddelande

Projektet Arbetsliv 2020, som samordnas av arbets- och näringsministeriet och föreningen Henkilöstöjohdon ryhmä – Henry ry, har startat en ny serie poddsändningar om arbetslivet och det förändrade arbetet. Programledare för poddserien är Pekka Sauri, som är arbetslivsprofessor vid Helsingfors universitet och som finländarna kommer ihåg från radioprogrammet Yölinja.

– Efter en paus på över femton år känns det fint att sätta sig vid mikrofonen igen och tala om ett så här viktigt och aktuellt ämne. Alla gäster hör till de främsta experterna på sitt område, så det utlovas verkligt intressanta diskussioner om det finländska arbetslivet och hur det bör utvecklas, berättar Pekka Sauri.

I serien, som har utformats i samarbete med HR-experter, diskuteras aktuella arbetslivsfrågor ur ett förtroendeperspektiv.

– Vi vill väcka diskussion om betydelsen av förtroende och samarbete som framgångsfaktorer i en organisation. Med poddsändningarna vill vi uppmuntra HR-experter i skapandet av en god organisationskultur, men samtidigt ger den verktyg till alla som på sin arbetsplats vill väcka diskussion om sätten att arbeta, berättar projektdirektör Margita Klemetti.

Poddserien Työlinja gästas av ledare och experter från olika områden av arbetslivet. Bland gästerna återfinns bland annat Elisas personaldirektör Merja Ranta-aho, hjärnforskaren Katri Saarikivi samt Aki Alroth, som talar för utveckling av arbetslivet och modigare ledarskap. De olika avsnittens teman varierar från självledarskap och distansarbete till osakligt bemötande och olika slags kompetens. 

Gäster i det första avsnittet är Mikko Kuitunen, grundare av och vd för Vincit Oy, samt Panu Luukka, som jobbar på konsultföretaget Leidenschaft Oy med utveckling av företagskultur. I avsnittet talas det om förtroende som en resurs som inverkar på framgången samt om den förtroendeingivande ofullkomliga ledaren, förtroende på förhand och om att riva ned etablerade strukturer som tyder på bristande förtroende.

Nya avsnitt av poddserien Työlinjalla Pekka Sauri kommer ut på fredagar, och det första avsnittet finns redan på adressen tyoelama2020.fi/tyolinjalla. Poddsändningarna går också att lyssna på via Soundcloud och Itunes.

Ytterligare upplysningar:
Pekka Sauri, arbetslivsprofessor, Helsingfors universitet, 0500 433 464
Margita Klemetti, projektdirektör för projektet Arbetsliv 2020, arbets- och näringsministeriet, tfn 029 504 7032

Tillbaka till toppen