Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Näringsminister Lintilä besöker Seinäjoki och Karleby den 15–16 juni

Arbets- och näringsministeriet
14.6.2017 14.14
Pressmeddelande

Näringsminister Lintilä besöker Seinäjoki torsdagen den 15 juni och Karleby fredagen den 16 juni. I Seinäjoki framträder ministern vid Farmari-utställningen. I Karleby står på programmet möten med företags- och industriteman samt öppnandet av NTM-centralernas och arbets- och näringsbyråernas gemensamma lokaler.

På torsdagen bekantar sig minister Lintilä med Farmari-utställningen som ordnas på Seinäjoki Areena (Kirkkokatu 23). Kl. 11.30–11.50 blir han intervjuad om skogsbioekonomi, träbyggande och träbränslen på skogsscenen Metsälava vid utställningen.

Näringsminister Mika Lintiläs möte med medier ordnas 15.6 kl. 13.00–13.30 i medielokalerna på Seinäjoki Areena.

På eftermiddagen träffar ministern ledning för Seinäjoki stad samt besöker NTM-centralen i Södra Österbotten.

Fredagen den 16 juni börjar Lintiläs dag i Karleby med öppnandet av NTM-centralernas och arbets- och näringsbyråernas gemensamma lokaler (adress Långbrogatan 15). Därefter träffar han ledning för Karleby stad och Mellersta Österbottens landskap. Diskussionens teman är bland annat en fördjupning av hamnfarleden i Karleby.

På eftermiddagen talar ministern vid Liikesivistysrahastos årsmöte i Mellersta Österbotten och besöker Karleby hamn samt Kokkola Industrial Park. Senare träffar han på NTM-centralen i Österbotten VD:n för andelslaget Viexpo och styrelsemedlemmar i andelslaget.

Ytterligare upplysningar:
Jannika Ranta, näringsministerns specialmedarbetare, ANM, tfn 050 340 2250

Tillbaka till toppen