Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Minister Lintilä till Estland för att främja turism och samarbete i återhämtningen

Arbets- och näringsministeriet
19.10.2021 11.50
Pressmeddelande
Elinkeinoministeri Mika Lintilä

Näringsminister Mika Lintilä besöker Estland tillsammans med Team Finland-företagsdelegationen. Besökets syfte är att diskutera turismens återhämtning och finländska företags möjligheter i Estland.

Näringsministern besöker Estland den 20 oktober 2021 tillsammans med representanter för näringslivsorganisationerna. På mötets agenda finns bland annat de möjligheter som återhämtningsfinansieringen och de stora infrastrukturprojekten i Estland erbjuder finländska företag. Dessutom diskuteras återhämtningen av turismen mellan Finland och Estland när coronapandemin är över.

”Estland är en viktig och nära partner för Finland. Det är viktigt att samarbetet intensifieras ytterligare för att turismen ska kunna återhämta sig och för att möjligheterna till en digital och grön omställning ska kunna utnyttjas", säger näringsministern.

Under besöket träffar ministern bland annat Estlands ekonomi- och infrastrukturminister Taavi Aas och minister för offentlig förvaltning Jaak Aab. Ministern deltar tillsammans med företagsdelegationen i diskussionsmöten om turism och projekt som förnyar Östra Virland samt om möjligheterna för företag att få EU-finansiering.

De organisationer som deltar i Team Finland-delegationen är Finlands Näringsliv EK, Palta, Tapahtumateollisuus, Rederierna i Finland samt Helsingfors stad.

Ytterligare information:

Jenny Hasu, näringsministerns specialmedarbetare, tfn 029 504 7213
Nina Alatalo, näringsministerns tjänstemannamedarbetare (internationella frågor), arbets- och näringsministeriet, tfn 029 504 7171
Riikka Astala, specialsakkunnig, arbets- och näringsministeriet, tfn 029 504 7057

Tillbaka till toppen