Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Ministeri Lintilä Viroon edistämään matkailua ja yhteistyötä elpymisessä

Työ- ja elinkeinoministeriö
19.10.2021 11.50
Tiedote
Elinkeinoministeri Mika Lintilä

Elinkeinoministeri Mika Lintilä vierailee Virossa Team Finland -yritysdelegaation kanssa. Vierailun tavoitteena on keskustella matkailun toipumisesta sekä suomalaisyritysten mahdollisuuksista Virossa.

Elinkeinoministeri vierailee Virossa 20.10.2021 yhdessä elinkeinoelämän järjestöjen edustajien kanssa. Tapaamisen agendalla on muun muassa elpymisrahoituksen ja Viron suurten infrastruktuurihankkeiden tarjoamat mahdollisuudet suomalaisille yrityksille. Lisäksi keskustelussa on Suomen ja Viron välisen matkailun toipuminen koronapandemian väistyessä.

”Viro on Suomen tärkeä ja läheinen kumppani. Yhteistyötä on tärkeää tiivistää edelleen matkailun virkoamiseksi sekä digitaalisen ja vihreän siirtymän mahdollisuuksiin tarttumiseksi”, elinkeinoministeri sanoo.

Ministeri tapaa vierailun aikana muun muassa Viron talous- ja infrastruktuuriministeri Taavi Aasin ja julkishallinnon ministeri Jaak Aabin. Ministeri osallistuu yhdessä yritysdelegaation kanssa keskustelutilaisuuksiin matkailusta ja Itä-Virumaata uudistavista hankkeista sekä EU-rahoituksen mahdollisuuksista yrityksille.

Team Finland -delegaatioon osallistuvat organisaatiot ovat Elinkeinoelämän keskusliitto, Palta, Tapahtumateollisuus, Suomen Varustamot sekä Helsingin kaupunki.

Lisätiedot:

elinkeinoministerin erityisavustaja Jenny Hasu, p. 029 504 7213
elinkeinoministerin virkamiesavustaja (kv-asiat) Nina Alatalo, TEM, p. 029 504 7171
erityisasiantuntija Riikka Astala, TEM, puh. 029 504 7057

Sivun alkuun