Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna

Suomi hakee EU-tukea Nokian irtisanomisiin

Työ- ja elinkeinoministeriö
28.11.2016 11.40
Tiedote

Suomi jätti tiistaina 22.11.2016 hakemuksen Euroopan globalisaatiorahaston tuesta Nokian irtisanotuille. Rahoituksella on tarkoitus tukea hieman alle tuhatta entistä Nokian työntekijää. Euroopan komissiolta haetun tuen suuruus on 4,4 miljoonaa euroa.

Suomi jättää tulevien kuukausien aikana hakemuksen Euroopan globalisaatiorahastolle (EGR) myös Microsoftilta kuluvan vuoden aikana irtisanottujen tukemiseksi.

– Sekä Nokian että Microsoftin irtisanomiset ovat osa laajempaa ICT-alan rakennemuutosta. Alalla työskenteleviin kohdistuvat vaatimukset muuttuvat todella nopealla syklillä. Nykyisten huippuammattilaisten osaamista on mahdollista EGR-tuen avulla päivittää myös tuleviin tarpeisiin, toteaa oikeus- ja työministeri Jari Lindström.

Irtisanottujen tukitoimenpiteet alkavat välittömästi

Tukitoimenpiteet aloitetaan pian irtisanomisilmoituksen jälkeen, vaikka itse EGR-hakemuksen valmistelu ja käsittely vievät aikaa.

– On erittäin tärkeää, että irtisanotuille on tarjolla neuvoja ja ohjeita välittömästi tilanteen niin vaatiessa. Olennaista on myös tiivis yhteistyö irtisanottujen entisten työnantajien kanssa, ministeri Lindström sanoo.

Suomi hyödyntää EGR-tukea aktiivisesti

Suomessa toteutetaan parhaillaan myös useita muita hankkeita EGR-tuella. Lokakuussa 2016 Suomi sai EU:lta päätöksen rahoituksesta, jolla tuetaan Microsoftista vuonna 2015 irtisanottuja.

Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston irtisanottuihin kohdistuvan hankkeen rahoituspäätöstä odotetaan alkuvuodesta 2017. Suomi jätti Euroopan komissiolle hakemuksen heinäkuussa 2016.

Keväällä 2017 Suomi aikoo jättää EGR-hakemuksen Anttilasta ja Stockmannilta irtisanottujen tukemiseksi.

EGR-tuessa EU:n rahoitusosuus on 60 prosenttia ja kansallinen osuus 40 prosenttia. Rahastosta myönnetään suurissa rakennemuutostilanteissa tukea aktiivisen työvoimapolitiikan toimiin, kuten erilaisiin valmennuksiin, koulutuksiin, liikkuvuuden edistämiseen, palkkatukeen ja starttirahaan.

Lisätietoja rahastosta osoitteessa www.egr.fi

Lisätiedot:
Erityisasiantuntija Tapani Kojonsaari, TEM, puh. 050 456 2547

Tillbaka till toppen